Gyógyszer okozta alvásparalízis?
Másfél éve nagyon súlyos alvásproblémáim vannak. Kb 2 hétig próbáltam gyógyszerrel aludni, de amikor már el sem tudtam attól sem aludni (midazolam) teljesen leálltam róla, és azóta inkább elviselem, hogy csak nagyon keveset, vagy 3-4 naponta alszok.
Hallottam a valeriána relaxról, amiről azt mondják hogy természetes anyagok vannak csak benne, de kb olyan erősségű, mint egy sedatif pc, gondoltam kipróbálom. Nem az előírt adagot vettem be hanem jóval többet. Régebben volt többször is alvásparalízisem, tudom hogy az milyen, de ez valami fura keveréke volt annak, és a hallucinációnak.
Nagyon próbálkoztam megmozdítani a kezeimet, de nem ment, megszólalni, de az sem ment, de mikor kinyitottam a szemem, érzékeltem a testhelyzetet, amiben fekszek. Először azt érzékeltem hogy bejött valaki a szobába, de csak hallottam, aztán azt a küzdelmet hogy felkeljek, és megmozduljak, ami nem ment, aztán többször is láttam ahogy felkelek és ténylegesen kimegyek a szobából,de valamiért mindig rájöttem, hogy nem kelhettem fel, és újra a küzdelemben találtam magam hogy megmozduljak. Közben volt hogy azt hallucináltam, hogy felülök és meglátom, hogy a párnámból 2 hernyó jön ki, kimegyek rovarirtóért és lefújom őket. Utána valamiért rájöttem hogy nem kelhettem fel. Közben úgy éreztem legalább 2-3 órája alhatok, de mikor felkeltem, láttam, hogy egy óra alatt történt az egész, viszont utána olyan kipihentnek éreztem magam...
Mi volt ez, ez még alvás paralízis kategória? A gyógyszer okozhatta? Nem vagyok pszichés beteg, nem szedek semmit, nem iszom, csak az alvászavar van stressz miatt. Hogy produkálhat ilyet az agy?
Függetlenül attól, hogy nekem semmi problémám nem volt soha az alvással, és alvásparalízisem sem volt, hasonló élményt, álmot én is átéltem. Kellemetlen, amikor azt hiszed, hogy már felkeltél, készíted a reggelit, iszod a kávét, indulnál be az egyetemre, közben meg csak kinyomtad az ébresztőt és alszol, mint a bunda. Csak azért írtam ezt, hogy lásd, hogy az agy képes ilyesmire, néha megálmodja, ami elalvás előtt erős szándéka volt. Valószínűleg a hallucináció azért volt, mert többször visszaaludtál.
Ha a stressz miatt nem tudsz aludni, érdemes lenne elsősorban ezzel kezdeni valamit, mert a túlzott stressz önmagában is egészségkárosító hosszú távon, nehogy emiatt más betegséged is legyen. Elvileg a citromfű teája nyugtató hatású.
Asztrál projekciónál is előfordulhat, hogy "hallucinálsz", odateremthetsz bizonyos dolgokat,szinte kivetülnek eléd a félelmeid vagy gondolataid.De a másik viszont az, hogy nem biztos, hogy amit ott látsz, az hallucináció, mert ott már láthatsz abba a világba tartozó lényeket is, mint pl szellemek, asztrál utazók, egyéb más dimenziós lények.
Akkor tapasztalhatsz ilyen élményeket, mikor a tudatod valamilyen okból képes ráhangolódni ezekre az érzékelésekre.Rásegíthet éppenséggel a gyógyszer is.Nálam pl sokkal gyakoribbak ezek az élmények, amikor
hajnalban felébredek és utána kis idő múlva visszafekszem aludni.Ilyenkor testileg még nagyon kába, fáradt vagyok, de tudatilag már éberebb, meg egyben stresszes is, mert felzavartak álmomból, na és mindezek hatására tapasztalok ilyenkor hasonló élményeket, meg néha éjszaka is, 2-3 óra között, nem tudom miért, de ebben az időpontban gyakran riadok hogy valami furcsa történik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!