Ha álmomban tudok beszélni egy nyelven, vagy pl olyan matematikai feladatokat stb tudok megoldani, amikre ébren nem emlékszem, vagy nem tudom hogy kell, akkor ez jelenthet valós tudást?
Te is láthattad. Az álmod maga a tudatalatti. Amit megtanulsz, olvasol, látsz, hallasz, érzel stb. az mind ott lent eltárolódik, minél mélyebb a tudás, annál tovább marad meg, akár egész életen át.
Emlékszem, hogy írtam én is perfektül angol levelet álmomban, pedig azokat a szavakat nem is ismertem, de mivel lassan két éve tanulok angolt, ezért sok szóval találkoztam, ami megrögzült lent.
Bizonyítva is lett, hogyha minél jobban megrögzül egy információ, akkor azt nem fogod egykönnyen elfelejteni. :)
Régen mindig alfa állapotban tanultam a szavakat, és mikor dolgozat volt, csak lementem arra a szintre, és már tudtam is mindent. :D De persze ez 10 perces tanulás eredménye. :)
Igen, egyrészt a tudatalattiban tárolt dolgok valamiért könnyebben előjönnek álomban, de a fura az, mikor az ember olyasmiben profi álmában, amit sosem tanult, vagy amit amúgy nappal nem tud jól.Én már beszéltem folyékonyan álmomban angolul, pedig amúgy nem tudok.De persze hogy tényleg jól mondtam-e amit mondtam, azt sajnos nem lehet leellenőrízni.
Ez az asszociáció meg nem egyedi, velem is előfordult már párszor, hogy álmomban ilyen kis "szójátékkal" próbáltam megjegyezni valamit és sikerült, mert ébren emlékeztem.Nappal pedig sosem szoktam ezt a módszert használni .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!