Félek elaludni, mitől álmosom ilyen rosszakat? 14/F
Figyelt kérdés
Minden este beszoktam kapcsolni a Tv-t egy órára az hátha eltereli a gondolataimat, vagy zenét kapcsolok be időzítősen, de ezek nem segítenek. Minden éjjel szörnyűségeket álmodok, és kihat az egész napomra, mert nem tudok nem rá gondolni... Néha egyszerűen félek elaludni, és inkább éjfélig nézem a tv-t, hogy annyira álmos legyek, hogy gyorsan elaludjak. Legutóbb hétfőn, utolsó óráról el kellett jönnöm, rettentő álmos voltam, pedig 9 órát alszom elvileg, csak nagyon sokat jár az agyam. Anya azt mondja, hogy a stressztől van. (8.-as vagyok, maximalista, zenesuliba járok minden nap, sokat tanulok, és ha valami nem rosszul sikerül akkor eléggé rosszul érzem magam.) nappal késődélutánra már elfáradok, de nem merek elaludni és ezen változtatnom kéne mihamarabb... :/ Légy szí segítsetek, előre is köszönöm.
2014. szept. 24. 21:15
1/8 anonim válasza:
Ha rosszat is álmodsz, attól még alszol, az pedig mindig pihentető. Szóval ettől nem szabadna álmosnak lenned. A stressz az komoly megterhelést nyújt, azt kéne jobban kezelned, vagy minimalizálnod, amennyire lehet. Meditálás, jóga, vagy csak mindennap kiszemelsz magadnak egy fél-1 órát, ami ki van jelölve gondtalan időtöltésnek. A lényeg, h csökkentsd a stresszt.
2014. szept. 24. 21:24
2/8 anonim válasza:
Stressz+maximalizmus=nyugtalanság, rossz álmok.
2014. szept. 24. 21:26
3/8 anonim válasza:
Valószínűleg a stresszes életvitel, azonban próbálj meg egy gyertyát, ha szentelt jobb, leégetni a szobádban.
2014. szept. 24. 22:55
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, igyekszem...
2014. szept. 25. 06:56
5/8 anonim válasza:
Szia!
Azt javaslom, inkább mellőzd az esti tévénézést vagy monitor előtt ücsörgést, mert ez is okozhat hasonló problémákat. Az állandó fény stimulálja az agyat, amitől az lefekvés után sem tud ,,kikapcsolni", ennek eredményeképpen jár az agyad hajnalig, és álmodsz rosszakat. Próbáld meg egy hétig kibírni, hogy fél/egy órával lefekvés előtt már nem tévézel/gépezel. Hidd el, jobban kipiheni magát a szervezeted!
Egyébként segíthet, ha ébredés után leírod az álmaidat, és/vagy azt, hogy mitől volt rossz. Kiírod magadból, így nem nyomaszt egész nap.
Sok sikert, aludj jól! :)
2014. szept. 25. 18:30
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen... Alapvetően nem szoktam alvás előtt TV-t nézni vagy gépezni, csak mivel nem tudok elaludni és félek a rossz álmaimtól ezért kapcsolom be
2014. okt. 5. 18:31
7/8 anonim válasza:
Ne tv-t nézz,olvass olyankor sokkal inkább eltereled a figyelmed,valami könnyűt olvass,vicceset.
Én se szoktam jól aludni,nekem annyi módszerem van hogy jól betakarózom, a fejemet is letakarom,és kizárok mindent,aztán csak magam elé képzelek egy csomó töööök jóóóóóó cuccot,aztán elalszom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!