Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Mit jelenthet ez a két álom?

Mit jelenthet ez a két álom?

Figyelt kérdés

Csak az kezdjen bele, aki szereti a hosszú "meséket", mert nem leszek rövid. :)

Ma reggel, mikor felkeltem, két álmomra is eléggé tisztán emlékeztem, ezért röviden lejegyeztem őket a, hogy felidézhessem később az álmokat.

1. Kezdjük egy kis valós történettel: Augusztus végén részt vettem egy 1 hetes táborban. Romániában élek, Szatmár megyében, és a román tengerpartra utaztunk. Vonattal mentünk, 22 óra volt az út, és útközben az egyik Szatmár megyei lány nagyon megtetszett. Egy csendes, introvertált lánynak tűnt, ami a mi korosztályunkban ritka (13-15 év), emellett gyönyörű is volt. Valami megfogott benne, nem is tudom mi. Viszont leszólítani nem mertem, féltem, hogy elrontok valamit, meg amúgy is ő román, nekem meg a román beszédemen is van mit csiszolni. Rajta kívül a táborban mindenki a megyénkből magyar volt, ő pedig talált a táborban magában román barátokat, akik nem voltak nekem túl szimpatikus emberek... De reméltem, és remélem, hogy csak azért barátkozott velük, mert ők odahívták, ő meg eléggé könnyen befolyásolható, meg magányos sem akart lenni. Mivel a tábort velük töltötte, végül velem semmi nem lett (bár lehetett volna, ha akarjátok, leírom, de ez most nem olyan fontos).

Az álom pedig: Ugyanúgy a vonaton vagyunk. Úgy tűnt, hogy rosszul van. Ott volt velem egy régebbi barátom (most is eléggé jóba vagyunk, de már nem annyira). Először elindult felé, már majdnem megérintette, de végül mégis hozzám jött inkább. És megölelt, én visszaöleltem. Fantasztikus érzés volt. Bárcsak átélhettem volna a valóságban is. :) Aztán egy szobában találtuk magunkat. Ott volt a lány, meg egy fiúbarátja is (csak barát, nem jártak). Finnek voltak. Nem tudom, ez hogy jött az álomba, de finnek. A valóságban ez az egy fiúbarát nem létezett. Angolul kommunikáltunk az álomban. Kissé szégyenlős volt.

2. Most megyek 9. osztályba, új iskolába. Az álomban viszont a régi iskolában voltam, a tornateremben. Kosaraztunk. Valójában én a focit jobban szeretem, de kosarazni is szoktam néha. Egyfolytában passzoltam, sosem dobtam rá. Aztán egyszer, mikor az osztály legnagyobb egóval rendelkező (egyébként nem túl szimpatikus) osztálytársamnak passzoltam, visszakerült a labda hozzám valahogy. Én lehetetlen pozícióból bedobtam, és bement. Evvel nyertük meg a meccset.

Mit jelenthet ez a két álom? Főleg az elsőre vagyok kíváncsi, de a második is érdekelne.

2014. szept. 12. 10:28
 1/1 anonim ***** válasza:

Érdekes egy álom. És ezt azért mondom, mert az ilyenek relatíve egyszerű történetek, de mégis nagy jelentőségű dolgok vannak bennük. Az elsőről fogok írni először. Ez egy vágyálom. Sok vágyból és félelemből rakódott össze. Arra gondolok, hogy vágytál azután a lány után, amiből végül nem lett semmi. Ez a kiinduló pont. Azután tudat alatt feltetted a kérdést, hogy mi lett volna ha. Odajött megölelt, beteljesült, de ekkor megjelentek ennek a "negatív" oldalai. Mi van ha nem hozzád megy oda? Tudom, hogy erre nem írtál több példát, de szinte biztos vagyok benne, hogy emiatt a félelmek miatt lettek finnek (valóságtól minél jobban eltávolodtál úgy hogy az eredeti megmaradjon, már nem románok, hanem finnek, feltételezem, hogy ez az irreális dolog kedvezőbb) és beszéltek angolul (ne hallj olyat amit nem akarsz hallani vagy az álom így jelezte, hogy a lány más körben van) A szoba egy egyszerűsítése az álomnak, békésebb, meghittebb. Szerintem összefoglalva itt arról van szó, hogy volt egy erőteljes vágyad, de féltél bármit tenni, így maradt a gondolat, avágy és a velejáró félelem (nem szó szerinti félelemre gondolok, hanem egyfajta gátra. Az, hogy a lány rosszul volt, szerintem egy olyan dolog volt, ami az eseményeket elindítja. Kellett valami ahhoz, hogy valami megtörténjen. Egyébként azt sem tartom kizártnak, hogy több ilyen eset volt az életedben valamilyen szinten és ezek összeadódtak. A érzéseidbe nem látok bele és nem is akarok, ez a te saját privát dolgod, de itt a vágyakról és a gátlásokról van szó.

A második álom is egyfajta vágy, de itt már az álom tettre késztet. Valószínűleg te olyan ember vagy aki nem szereti a feltűnést és nem akar a középpontban lenni. Segít ha kell, azért hogy jobb legyen még akkor is ha nem saját győzelemről hanem csapat vagy más valaki sikeréről van szó. Ez egy hipotézis, elismerem. Az álom itt arra utal, hogy lehet úgy, hogy neked kell nagyot alkotni, neked kell véghez vinned valamit. Te légy az aki változtat a helyzeten és megfordítja az események, jelen esetben a meccs kimenetelét. Ne másokra várj, hogy majd ők megcsinálják, hanem légy TE az aki ezt véghez viszi. A csapatgyőzelem jó, de ahhoz, hogy egy csapat erős legyen, ahhoz a tagoknak is személyes győzelmeket kell véghez vinniük.

Hát ez lenne az én véleményem. Ha tévedek (és szinte biztos hogy tévedek) bizonyos dolgokban, azt tanácsolom, hogy azért gondolkodj el rajta, hátha mégis van benne valami. És sok sikert mindenhez!

2014. szept. 17. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!