Kinek sikerült már a tudatos álmodás? Akinek igen irjon.
Még nem sikerült, de én is rajta vagyok :D Olvasgattam róla pár órát, ezt a valóságtesztet mindenhol írják, működnie kell szerintem előbb-utóbb. Kis jel a csuklóra rajzolva, amit ha meglátsz, ellenőrzöd, hogy ébren vagy-e; megnézed az időt, visszapörgeted a napodat magadban, mit ettél, mikor vetted fel a rajtad lévő ruhát.. nálam napi 10-15x merülnek fel ezek a kérdések, azt írják 3-4 hét alatt szokássá válik és álomban is meg akarom majd nézni - és akkor vagy nem lesz ott a jel, vagy nem tudom megválaszolni a fenti kérdéseket, így rájövök, hogy álmodom :) Ezen kívül minden ébredés után próbálom felidézni az álmom és álomnaplót vezetek, ez is segít állítólag.
Életünk harmadát öntudatlanul töltjük, érdemes lenne álombeli szórakozásra cserélni ezt a rengeteg időt :)
Ha sikerül, visszajövök megosztani a tapasztalataimat ;)
(3 napja vagyok aktívan a témán)
Véletlen találtam ide :)
Azért leírom az egyetlen élményem. Ja nem, kettő volt, de a másodikra nem nagyon emlékszem, csak arra, hogy feltűnt, hogy álmodom.
Az első eset. Lefeküdtem reggel 6kor aludni. Csak úgy ruhában hasra dőltem és már kb aludtam is.
Egy pillanat múlva a következő kép az, hogy mászkálok a szobában, cigizek. És ott hirtelen eszembe jutott, hogy hogy a francba kerülök én ide? Valami nem klappolt.
Elkezdtem agyalni, az volt a furcsa, hogy miért keltem fel, hiszen nagyon fáradt voltam. Gondolkodtam, hogy nem emlékszem arra, hogy felébredtem és felkeltem volna. Rutinos piásként nem ismeretlen számomra, hogy néha kiesnek dolgok :) De akkor színjózan voltam, szóval gyanússá vált.
Mindeközben leültem az ágy szélére a bagómmal, és néztem a fűrészporos tapétát a falon. Néztem a rücsiket és azon morfondíroztam, hogy vajon lehet, hogy álmodom éppen, és közben hason fekszem az ágyon? Hát olyan valóságos ez a tapéta.
Aztán kijött belőlem a dac. Mondom akkor teszt lesz. Ha álom, akkor az én álmom, én vagyok a főnök a fejemben. De milyen eszement dologgal teszteljem? Repülés meg ilyenek nem jutottak eszembe sajnos. Meg valami földhözragadtat, de mégis hihetetlent akartam. Háhá, mondom most kisétálok az erkélyre, és jó csajokat akarok látni kint.
Mondanom sem kell, minden tele volt jó nőkkel, a második gondolatom pedig már le sem írom ;)
Kinéztem egy szöszit (nem szeretem a szőkéket), majd egy szó nélkül elindultam az ajtóhoz. Kinyitottam, ott volt, teljesen megggyőztem magam, hogy most nagy királyság jön, mert az van amit csak akarok.
Sok mindenre nem emlékszem, mert rengeteg dolgot álmodtam összevissza, és sokszor elfelejtettem, hogy álmodom, de néha eszembe jutott még közben. Csépeltük egymást valakivel lovagi ruhában, kikötöttem egy hajszállal valami létrát egy falhoz, meg ilyen eszement dolgok.
Sokszor eszembe jutott, hogy jaj, fel ne ébresszen valami, mert ezt ki akarom élvezni teljes mértékben.
Majd aztán egyszercsak elkezdtem aggódni, hogy milyen sok ideje szórakozom, már biztos este van, és nekem még mennyi dolgom lenne. Kitaláltam, hogy most már fel kéne ébredni.
Felébredtem. Dél volt. Aludtam röpke 6 órát, de gondolom sejthető, hogy szinte napoknak tűnt.
Ennyi a sztori, nem tudom hogyan lehet előidézni tudatosan, de az biztos segít, ha az ember végiggondolja, hogy hogy is került ide :)
Sok sikert a kísérletezéssel ;)
A tudatos álmodás alatt azt érted, hogy tudsz róla, hogy álmodsz? Vagy azt, hogy valakire/valamire gondolsz, azzal a céllal, hogy álmodj majd róla?
Velem mindkettő előfordult többször is.
Főleg gyerekkoromban. Az előbbire példa (ez a legemlékezetesebb számomra): azt álmodtam, hogy a szüleim el akarnak adni (vagy elcserélni) és valahogy rájöttem, hogy ez csak egy álom, de még így is nagyon rossz volt, hogy a szomszéd szobában ott "ülnek az idegenek, akikkel a szüleim tárgyalnak." Ezért rá akartam venni magam, hogy felébredjek, először azzal, hogy bekapcsolom a magnóm - ez nem járt sikerrel, ezután bedig nekirohantam a szobám falának fejjel - és ekkor felébredtem (vagy legalábbis itt véget ért ez az álom/ill nem emlékszem másra belőle). Furcsa volt.
Felnőttként pedig nemrég azt álmodtam, hogy megcsaltam a férjem, de még álmodás közben "felébredtem" és rájöttem, hogy ez csak egy álom volt az álomban és nagyon megkönyebbültem, mert szörnyű nyomasztó érzés volt! Aztán folytatódott az álombeli napom :)
Utolsó vagyok, mostanában viszonylag gyakran álmodom azt, hogy üldöznek, ami egyszerre ijesztő de ugyanakkor szörnyen izgalmas és jó is egyben, ugrálok át tetőkön, kerítéseken, lépcsőkön le, nagyon gyors vagyok és folyton ott lihegnek a nyomomban de sosem kapnak el. Gyakran rájövök közben, hogy ez egy álom, de nem akarok felébredni mert annyira élvezem. Teljesen felpörögve és vidáman ébredek ilyenkor, tele tettvággyal.
Gyerekkoromban gyakran álmodtam azt, hogy repülök, sajnos az ma már nagyon nagyon ritka, talán ez van helyette :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!