Milyen gyakran van nektek "Deja Vu" érzésetek?
Milyen gyakran van nektek dejavu érzésetek, úgy értem, például hetente 2-3x..?
Lehet valamivel szabályozni, hogy több legyen, akár kevesebb?
nagyon rendszertelenül
volt hónapokig semmi, majd jön az a fura érzés, hogy előre tudom mi fog történni, és mikor az események sodrában vagyok, ugyanazt élem át.
volt hogy naponta többször is volt ilyen, vagy majdnem fél napi eseményt tudtam így előre.
és ez az érzés nem csak egyszer jön elő mint a legtöbb dejavu-t átélő embernél, hanem többször is.
először van egy érzésem, egy ellazult állapotban(meditálás közben, relaxálás közben, vagy félálomban) elkezdek látni érezni dolgokat, majd egy konkrét eseményt látok.
később ez fokozatosan halványul a felidézhatő élményeim között, mígnem egyszer valami kapcsán megint beugrik, mintha már átéltem volna ezt az eseményt, és megint bevillan az az emlékkép, amit először abban az ellazult állapotban éreztem.
majd ezután jön az amikor a konkrét esemény közben harmadszorra is bevillan hogy ezt már átéltem, vagyis emlékszinten, de akkor már a valóságban jelent meg a cselekmény.
ez leeht tőlem független is, legtöbbször az, jön hozzám egy ember, akinek tudom hogy mi lesz az amit mondani fog, volt hogy előtte kimondtam amit mondani akart, még mielőtt elhgayta volna a száját, volt is belőle fura jelenet, mert kérdezte, hogy honnan tudtam előre hogy ezt fogom mondani, csak annyit mondtam, hogy ráhibáztam.
Én ismertem egy embert akinek egy hónapon keresztül volt Deja VU érzése, és már eléggé utálta a dolgot :D
Érdekes érzés és sokaknak jó, de szokták mondani... jóból is megárt a sok
A kérdésre válaszolva pedig: nekem elég ritkán, és néha elég jelentéktelen helyzetekben pl.: vízcsobogás, eső látványa...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!