Mit jelenthetett ez?
Figyelt kérdés
Régen még olyan 6-7 éves koromban állandóan csontvázakról álmodtam. Mikor egy teljes csontvázzal,mikor egy csontkézzel. Nagyon féltem tőlük főleg amikor azt álmodtam,hogy a kezek az ágyam mellett vannak és rám másztak és bántottak. Mit jelenthetett ez? Semmi olyan filmet,sorozatot nem néztem amitől ezek lehettek volna.2014. ápr. 28. 18:37
2/2 anonim válasza:
Féltél a haláltól (nem feltétlenül a magadétól, de másétól). De akár a halál tudatától is. Hat-hét évesen tapasztalja meg, tudja meg, hallja meg a gyerek, hogy létezik olyan is, hogy a másik már nincs többé. Az ő színes világában ez annyira abszurd, hogy ez foglalkoztatja sokáig, de még csak tudat alatt. Nekem például akkor halt meg a dédim, amikor 6 éves volta, és hetekig arról álmodtam, hogy az ő csontvázát gonosz démonok kirakják elém, hogy megrémisszenek (sikerült is!). A gyerek világképébe, aki "most" tapasztalja az élet színes oldalát, a gyerekkorban, nem illik bele a halál, a nem-létezés. Ezért szokták metaforikusan mondani a kicsinek, ha meghalt a nagymama, hogy elutazott messze. Ha belegondolsz, akkor a hatéveseknek szóló mesékben sincs senki, aki meghal (pl.: Micimackó, Mickey egér, Jamie és a csodalámpa).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!