Mostanában újra álmodom édesanyám haláltusáját vagy kihantolását. Van ennek valami jelentése? Nagyon nyomasztó és félelmetes.
Pár napja azt álmodtam, hogy átalakították a temetőt és kihantolták, az urnát apu haza hozta és véletlenül kinyitottam és megszökött belőle édesanyám hamvai.
Tegnap éjjel azt álmodtam, hogy a kórházba van és a sok kemo miatt nagyon gyenge. Én vele voltam végig. A szemeit kivették, nem tudom miért.
Kicsi voltam mikor meghalt, nem lehettem vele a kórházban, így emlékem sem lehet róla, még is ezt álmodom.
A minap azt álmodtam, hogy felszálltam a villamosra , de nem volt csak egy lyukasztott jegyem, jött az ellenőr, én mutattam neki és ő azt mondta "nem baj, ha nincs jegy-e úgy is mindenki meg fog halni". Egy hippi lány ült, lótusz ülésben a villamos padlóján és hirtelen mintha felrobbant volna, vér volt mindenhol. Akkor megállt a villamos, én gyorsan leszálltam és inkább sétáltam.
Ez az álom is nagyon félelmetes volt.
Jelenthetnek ezek valamit?
Igen, méghozzá azt, hogy nem dolgoztad fel édesanyád halálát. (Amiért először is részvétem.)
Egy jó pszichológussal elkezdett terápia során szépen lassan feldolgozhatnád az ezzel kapcsolatos traumát, elengedhetnéd a szorongásokat és megszűnnének ezek az álmok. Édesanyád és az ő halála nem lenne félelmetes árny többé, csak egy szeretett emlék. Lehet, hogy be kel vonni más rokonakat is, akiktől pontosabban értesülhetnél, hogyan is ment el, a gyerekkori bizonytalanság van még mindig benned, hogy nem tudtad, mi történik, csak érezted, hogy valami szörnyű.
Valami miatt most jött elő ilyen intenzíven édesanyád hiánya. Valahogy kapcsolatban áll a kötődéseiddel. De ez függ attól, hány éves vagy, F v N. Párkapcsolatod van mostanában? Ha igen, milyen? Ha nincs, miért nincs? A családban betöltött szereped nem változott mostanában? Nincs valami érzelmi bizonytalanság az életedben?
Most csak tippelgetek, de a kötődéseid irányában kezd el vizsgálódni.
Azt,h mivel kiskorodban,mikor nagy szükséged volt rá vesztetted el,túlságosan közel érzed magadhoz a halált és nagyon foglalkoztat.Ez így van a hasonló ismerőseimmel is.
Az,hogy félsz utazni villamoson és inkább leszállsz sétálni,jelezheti azt is,h bizonyos dolgokat az életben félsz megtenni,valahogy evvel kapcsolatosan,pedig lehet,h meg kéne tenned...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!