Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Mi a véleményetek egy ilyen...

Mi a véleményetek egy ilyen álomról? (hosszú lesz, ha nincs türelmed, rá se kattints)

Figyelt kérdés

18/F vagyok. Nem hiszek az álomfejtésben, de erről kivételesen érdekelne, hogy mit mond egy hozzáértő. Na szóval ezt álmodtam múlt éjjel:

Harmadik nézetből látom magamat. Egy sötét szobában ülök, be vannak deszkázva az ablakok, és csak kevés fény szűrődik be, illetve pislákol egy villanykörte a plafonon. A szobában semmi berendezés sincs, kivéve a szék amin ülök, és mellette egy asztal, rajta egy kivetítő. Én kb. 50 éves forma vagyok, egy szakadt egyenruhát viselek, le vagyok soványodva, beesett az arcom, borostás az állam, táskásak a szemeim, és egyáltalában látszik, hogy hónapok óta nem tudtam rendesen enni, aludni, vagy tisztálkodni. Ekkor belép egy jól öltözött 30 körüli 175 magas nő, fekete copfozott haj, fekete térdig lelógó kabát, fekete nadrág, fekete cipő, napszemüveg. Beáll mellém, és csak ennyit mond nagyon megvető hangon: "Nézd meg, mit csináltál!". Aztán felkattintja a kivetítőt, és jelenetek kezdenek el pörögni. Mindegyik kb. 5-15 mp hosszú, aztán jön egy új. Az elején idilli képek vannak. Apuka játszik a gyerekével, egy család boldogan összeül a vasárnapi ebédhez, egy boldog család ünnepli a gyerekük 7-ik szülinapját, kissrác játszik a kutyájával, és mindenhol mindenki mosolyog. Minden és mindenki olyan nyugodt, és boldog. Utána egy olyan villan be, hogy én vagyok ott kb. 25 évesen, szónokolok a népnek, ők meg éljeneznek. Utána szobrot emeltetek magamnak, kineveztetem magamat vezérnek, tehát diktatúrát építek ki. Az elkövetkező néhány jelenetben dömperek hoznak fel szenet bányákból, kohómunkások ütik a friss acélt, rakják össze a gépeket a szalag mellett, fejtik az ércet, csomóan kidőlnek, kutatók kísérleteznek laborban, katonák gyakorlatoznak. Ezután megint szónoki pódium mögött állok, ezúttal egy hadseregnek szónokolok. A katonák éljeneznek, majd megindulnak. A következőkben csak szenvedésről szóló dolgok jönnek. Három katona fut gázálarcban egy sivár, kopár csatatéren, hirtelen zöldessárga köd jelenik meg körülöttük, és mindhárman kidőlnek. Gyerekek sírnak apjuk koporsója felett, alvó katonák torkát vágják el besurranó kommandósok, egy hadifoglyot úgy kínvallatnak, hogy belenyomják a fejét egy húggyal teli vödörbe vagy 3 percre. Minden 4-5 jelenet után jön egy rólam, amint épp beszédet tartok, vagy görnyedek a térképasztal fölött néhány jól öltözött tiszttel. Utána jön egy jelenet, ahol egy katona áll egy idegen iskola udvarán, a gyerekek állnak körülötte, és bámulják. Akkor rádión utasítást kap, lelövi az összes kisgyereket, majd végignéz a pusztuláson, és öngyilkos lesz. (értelmetlen, tudom, de ezt láttam). Utána amint rakéták hullanak az égből a szombat reggel piacon alkudozó civilekre. Végül távlatból látom, ahogy felrobban egy atombomba. Az egész videónak sehol nem volt hangja, csak az utolsó jelenetnél, ahol állok a letört, meggyötört népem előtt, és annyi hallatszik, hogy lassan, vontatottan, megtörve kimondom: "Vesztettünk.". Ezután újra megint minden csendes, a nép fújol, kövekkel dobálnak. Ezután vége a videónak, és a nő, aki bejött az elején egy pisztolycsövet tart a halántékomhoz, és csak annyit mond: "Te is vesztettél." és eldörren a pisztoly. Ekkor ébredtem fel.

Szakértői vélemény erről? Én nem tudom hova tenni. Soha nem volt ilyen ambícióm, hogy politikus legyen belőlem, vagy diktátor, vagy bármi ilyesmi.

2013. okt. 25. 23:03
 1/5 anonim ***** válasza:
Írj regényt. Vagy verset. Vagy zenét. Az emberi elme nagyon rejtélyes, rengeteg oka lehet annak, hogy miért épp ezt álmodtad... mindenesetre a legnagyobb költemények az ilyen álmok alapján születnek.
2013. okt. 26. 00:10
 2/5 anonim ***** válasza:
Eleg sok diktatort kifingattak az utso 100 evben. En az irasod alapjan ("..rakéták hullanak az égből a szombat reggel piacon alkudozó civilekre..") valamelyik kozelkeleti elmebetegre tippelnek. Az eletkora es az egyenruhaja alapjan eleg jol be lehet hatarolni ki voltal elozo eletedben. Ha van egy kis szerencsed akkor van valahol egy titkos bankszamlad egy rakat penzzel. Mar csak a bankot kell meggyoznod, hogy te vagy a jogos-reinkarnacios-orokos.
2013. okt. 26. 09:55
 3/5 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a véleményeket. Mindkét válaszra menta zöld.
2013. okt. 26. 10:08
 4/5 anonim ***** válasza:
A szombat reggeli bombahullás alapján először a Gázai karácsonyi meglepetésre gondoltam, de a piacon voltak az álmodban. Ez a közel keletre utal. A gázálarcos katonák sárga füstje a mustárgáz, amit az I. Világháború után nemzetközileg minden országnak betiltottak, és azóta nem is használja senki. Ez az I. Világháborúra utal. A gyerekgyilkosságot nem tudom hova tenni. Atombombát tudtommal csak Japán ellen használtak fel a II. Világháború során. Tudtommal a Japánokat bombázták, így a piacos cucc ide illik, de a mustárgázos katonák nem. A beszédek, most mondhatná valaki hogy Hitler, de Hitler már a hatalomra jutásakor nem volt 20 év körüli, szóval ő nem lehet, és sose mondta ki hogy vesztettünk. Az mondjuk segítene hogy milyennek látod magad. Fehér bőrűnek, kerek szemekkel, kicsi pittyel, vagy ferdeszeműnek, sárgának, vagy arabnak. Továbbá nem tudom hogy melyik vezetőt dobálták meg kövekkel, melyik vezetőt végezték ki csendben és nem tartották politikai fogolyként, így megkockáztatom hogy a jövőt láttad. Avagy tényleg csak túl sok filmet néztél.
2013. okt. 26. 10:43
 5/5 A kérdező kommentje:
Filmeket nem nézek gyakran. Kb. 2-3 hetente nézek meg egyet maximum.
2013. okt. 26. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!