Ilyen érzés lehet meghalni?
Nem rég volt egy álmom, amiben elég hihetetlen balesetet szenvedtem el, közben becsuktam a szemem és arra koncentráltam, hogy jobb lenne nem kikerülni a balesetből, hanem végleg meghalni, mondjuk megfuladni az óceán mélyén. (ez nem tudom honnan jött, mert már többször is gondolkoztam rajta, hogy a fulladásos halált választanám a legkevésbé) Elkezdtem merülni és egyszer csak elfogyott a levegő, mikor ez bekövetkezett hirtelen elmúlt minden vágyam arra, hogy levegőt vegyek. Éreztem, ahogy az a szájam előtt (amin próbáltam levegőt venni) "bezárul" a kényszer arra, hogy levegőt vegyek. Egy nagyon rövid ideig így voltam, utána felébredtem.
Az a rövid idő, ha csodálatos érzés nem is, de nagyon kellemes volt. Tökéletes volt megszabadulni a légzés kényszerétől.
Szerintetek valami ilyesmi történik a halál pillanatában?
Bármennyit is fantáziálsz a halálról, az életösztön egy rendkívül erős dolog.
Ha víz alá kerülnél, a kényszer, ami egyre csak erősödne, hogy levegőt vegyél, legyőzné azt a tudatodat, hogy a víz alatt nem lehet levegőt venni, és reflex szerűen, kontrollálhatatlanul egy jó nagyot szippantanál belőle. Úgy éreznéd, hogy a tüdődbe tóduló víz szétéget belülről, és rendkívüli fájdalmat éreznél a mellkasodban.
Csak ezután veszítenéd el az eszméletedet, de hogy ebben az eszméletlen állapotban van-e csodálatos érzés, vagy bármilyen érzés, azt nem hiszem.
Valóban a fulladás nem a legkellemesebb és valószínűleg nem ilyen lenne, de át tudom érezni ezt, hogy milyen kellemes érzés lehetett.
Amúgy nem csak tudatos álmodás van hanem tudatos halál is, ha valaki megtanulja akkor minden félelem nélkül tudja elhagyni a testét amikor lejár az ideje és a másik síkra menni (Buruce Goldberg könyve)
Az is lehet hogy valamelyik előző életedben lévő halál emléke keveredett más érzésekkel vagy oldódott fel benned valamilyen blokk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!