Két alvásparalízis egy reggelen?
Legelőször tavaly éltem át ilyet, akkor nem tudtam hogy ez alvásparalízis.
Ma reggel is előjött. Először azt hittem álmodok, nem tudok megmozdulni, zsibbadt(!) mindenem, semmimet nem tudtam megmozdítani, próbáltam kiabálni de nem jött ki hang a torkomon.. Majd hirtelen felébredtem teljesen..
vissza is aludtam, majd nagyjából 20 perc múlva megint ugyanez, de már biztos voltam benne hogy ébren vagyok, hallottam ahogy szüleim beszélgetnek a konyhában, és valaki fúr valahol (panelban lakunk). Most sem tartott tovább pár mp-nél, max egy fél perc.
Szóval alvásparalízisben mindenkinek zsibbad mindene, nem kell attól félnem?
Normális hogy egy reggel kétszer is előfordult?
Nekem már sok minden volt, 3 éve szokott ez elöjönni átlagosan hetente 1x, de szándékosan is el tudom érni.
Sose szoktam hallucinálni alatta, csak várok amig fel nem kelek, egyátalán nem is félek, de nekem is kellemetlen.
Vannak fura érzések, ha becsukom a szemem úgy érzem a lábaim az égnek állnak vagy kigurulok magamból, de nem történik semmi, nincs zsibbadás.
Többször is volt tripla (egyszer tetra) alvásparalizis, mindig visszaaludtam és megismétlödött.
Volt nagyon hosszú is, fél meg 1órásnak éreztem, és tökre uncsiztam a mozdulatlanságban, meg beugrottak közbe álomjelenetek de ugyanúgy a paralizisbe voltam.
Volt olyan hogy tudtam mozogni, elmenni pár méterre tovább nem, de olyan is volt hogy kimentem az ajtón és visszafele már nem a lakásom volt ott, ill. kint is egész más hely volt. De legtöbbször csak az ajtóig tudtam menni, visszateleportáltam és ezuttal már mozogni se tudtam megint XD
Egyszer volt olyan hogy hánytam a paralizisben, és éreztem a hányást és az izét de meg se birtam mozdulni, és amikor felébredtem nem is hánytam, ekkor mondjuk meg voltam fázva.
Még kétszer olyan is volt, hogy rábírtam magam venni hogy mozoghassak, de felkelve a lakás helyett valami sokkal szebb és nagyobb lakást láttam, úgy mintha tizszer nagyobb szemem lett volna és mennyei szépsége kidolgozottsága volt mindennek, plusz még halványsárgán csillámlott ragyogott is, nagyon lenyügözött, egy ideig mindig kirázott tőle a hideg. :)
Meg persze történt még sok más dolog is, például hogy nem kapcsol fel a villanykapcsoló, iszok a vizböl.. ez a legáltalánosabb eset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!