Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Álmomban ókori hadisten-szerű...

Álmomban ókori hadisten-szerű lény voltam. Vajon jelenthet valamit?

Figyelt kérdés

Az álom a következő:

Egy kopár vörös sivatagos bolygón állok valahol. Nincs rajtam más, csak egy díszes ágyékkötő szerű (olyasmi mint a római katonáknak volt pl.). Egyszer csak megremeg a föld, és ahol állok, ott elkezd emelkedni, az ég felé törni velem egy sziklacsúcs. Emelkedik, eközben kívülről látom magam: már van rajtam egy teljesen zárt sisak is (szintén az ókori design). A szikla nem emelkedik tovább. Baromi magasan vagyok, és ahogy körbenézek, látom, hogy felsorakozott mögöttem egy hadsereg – több tízezren vannak -, talpig páncélban. De ez már nem ókori páncél, hanem inkább futurisztikus, cyborg szerű – de egyébként fegyvertelenek! A távolban feltűnik egy hatalmas fekete felhő. Érzem, hogy sötét gonosz szellemlények alkotják, de csak a felhőt látom közeledni. Felemelem a karomat, és egy „támadás” mozdulatot teszek. A sereg megindul, majd egy kis idő múlva – amikor körülvették a sziklacsúcsot - megáll.

Megjelenik rajtam egy cyborg páncél, olyan, mint a katonákon. Nem néznek rám, de érzem, hogy én irányítom őket. Teszek pár ilyen karate szerű : -) mozdulatot, a sereg tökéletes szinkronban mozdul velem. A fekete felhő közeledik. Érzem, hogy van körülöttem egy fehéren ragyogó energiaburok. A mellkasomhoz emelem mindkét karomat, majd két oldalra lecsapok, erre az energiaburok szétterül az egész sereg felett. A felhő már egészen közel van, ekkor a katonák felemelik a bal karjukat, és megjelenik a kezükben egy kb 1 méter átmérőjű ragyogó kerek fénypajzs. A felhő nekimegy az első sornak, de a pajzsokon az energiájuk elakad – kb úgy törik meg, mint a csapból folyó víz, amikor elé tartod a kanalat :-) Viszont a pajzsokról leváló energia már nem fekete és negatív, hanem fehér és pozitív. Hátranézek, látok a sereg mögött egy gigantikus méretű parabolaantenna-szerű valamit, ami ezt az energiát gyűjti egy darabig, majd egy óriás löketben visszaküldi előre. Kb úgy néz ki, mint az özönvíz, a fehér energia elsöpri a fekete felhőt, majd körbefut az egész bolygón, a nyomában hatalmas növények vágódnak ki a talajból, amik óriás gyümölcsöket teremnek.

A következő kép az, hogy a növények között, a folyóparton boldog emberek vannak. Néhányan halásznak, vannak, akik beszélgetnek, vagy csak sziesztáznak, és szinte a levegőben tapintható a boldogság érzése.

Ami még ehhez hozzátartozik, hogy egyszer sem éreztem félelmet.

Alapvetően komoly válaszokat várok, de az idióta válaszok is érdekelnek, ha jót lehet rajtuk röhögni :-)

2013. aug. 13. 06:51
 1/8 anonim ***** válasza:
80%
Aztán jött Goku és kámehámehá. Ez történik ha a DragonBall és a Herkules keveredik egy álomban. javaslat: kevesebb sorozat.
2013. aug. 13. 09:19
 2/8 A kérdező kommentje:
Bennem is felmerült, hogy nem kellett volna annyiszor megnéznem a 300-at meg a Tűzgyűrűt :-D
2013. aug. 13. 09:34
 3/8 anonim ***** válasza:

Komolytalan válasz:

Ismered a God of War-t vagy a Play Station All Stars Battle Royale-t? Mert azokban a videojátékokban szerepel Kratos, az Erő istene, aki kísértetiesen hasonlít álombeli alakodhoz.

Komolyabb álomfejtési kísérlet::) Kopár vörös sivatagos hely, valószínű a Mars. Lehet, hogy a jó öreg vörös bolygó meg fogja határozni az életedet, ami első sorban kihívásokat jelent. (Nem tudom, sportolsz-e valamit) A katonák a leendő csapattársaid (munkatársaid, ivócimborák, stb.) lehetnek majd. A sisak a Krúdy-féle Álmoskönyv szerint a jókedv jele, viszont a páncél azokat a néha fárasztó kötelezettségeket jelzi, amik a csapatmunkával járnak együtt.

A fehér energiaburok jelzi azt, hogy akárhogy áskálódnak ellened, minden lepereg rólad. A fekete felhő jelenteht többfélét: haragost, bizonytalan jövőt.

A gyümölcshozó növények a család jelképei, valószínűleg a (leendő) gyerekeidet), de lehet az is, hogy a kezdeményezésed olyan sikerrel jár, amilyenre nem számítottál.

A végső jelenet: a folyó magát az életet jelenti, hogy mindenki a saját dolgáva törődik.

A pajzs jelzi, hogy jegyezd meg az első reggeli gondolatodat, még hasznát fogod venn (szintén Krúdy)

2013. aug. 13. 10:10
 4/8 anonim ***** válasza:
81%
Azt jelenti, hogy túl sok fantasyt olvasol, vagy hogy sokat vacsoráztál.
2013. aug. 13. 10:19
 5/8 A kérdező kommentje:

Shikome, engedd meg, hogy gratuláljak a kifogástalanul részletes válaszhoz, a hangszórót átveheted a szerkesztőségben :-)

A Mars nekem is megfordult a fejemben, mert ugye vörös is, meg háború is... De az asztrológiai vonal fel sem merült bennem.

Mindenesetre a jelenlegi életemre levetítve az elemzésedet, azt hiszem, megtaláltam a kulcsembereket és eseményeket. Elég határozott iránymutatás.

Más: nem videojátékozok, de barátom a Google: tényleg hasonlítottam arra a videojáték-hősre, csak az én bőröm szép kreol volt :-D

2013. aug. 13. 12:57
 6/8 anonim ***** válasza:
Köszi. Egyébként az All Starsban Kratosnak is van olyan alakja, ahol szép kreol bőre van. (Bár nekem ebben az összeröffenésben nem ő, hanem Főbepuffancs Radec a kedvencem :DDD, igaz, az összes karakter cuki)
2013. aug. 13. 22:53
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha alapvetően komoly válaszokat vársz,akkor miért ide írsz?

Keresd fel Rosta Erzsébet honlapját [link]

A Főoldalon elolvashatod hány könyvet írt hasonló témában és kivétel nélkül mindenkinek válaszol...Semmi gurumaszlag,kizárólag tudományos megközelítés leegyszerűsítve.De gondolom nem baj,ha a megalomániás tudatalattidat kicsit helyreteszi.(ha ez az ára hogy megtudd a megfejtést asszem megéri ;)

2013. aug. 17. 10:36
 8/8 A kérdező kommentje:

Azért ide írok, mert az idióta válaszokon jókat tudok röhögni :-) és akad normális válasz is.

Amúgy alapvetően elzárkózom a megalomán hatalomgyakorlástól, ezért ha ilyen álmodok, mindig tudni szeretném, miért vannak benne a monumentális szimbólumok.

És a megfejtéseknél még jobban örülök az iránymutatásoknak, mivel egy álom megfejtésében a legkompetensebb szaktekintély maga az álmodó.

2013. aug. 17. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!