Hogyan lehet leszokni a tudatos álomról?
Hat olyan 9 ig szoktam aludni, mert etteremben dolgozok este 12 ig, az a baj ha hamarabb kelek fel akkor nincs megaz a napi 8 ora, ha nincs meg akkor meg rosszabb a faradtsagom :/ de altalaban nem almodok olyanokrol ami kielegitene, inkabb amit Te is irtal hetkoznapi dolgokrol.
legtobbszor mindig tudom az almomban hogy almodok igen, nem 100%ban de legtobbszor.
koszonom a valaszokat!
Nekem általában akkor van tudatos álmom, ha valamiért nem tudok elaludni. Például ha hajnali 3ig nem sikerül, akkor 90%, hogy tudatos álmom lesz. Viszont amikor ez véget ér rendkívül kipihentnek és nyugodtnak érzem magam, még akkor is ha csak 1 órát aludtam. És a tudatos álmot általában repülésre használom, mert tudom hogy ott nincs kanál.
Egyébként ha közvetlenül egy tudatos álomból ébredsz, nem kellene fáradtnak lenned, hiszen az egy REM ciklus.
Szerintem sem a tudatos álmodásnak van köze a fáradtságodhoz, és bevallom, irigyellek is, hogy spontánul, tanulás nélkül megy ez neked :)
Amire én gondolok: ugye azt már tudjuk, hogy felszínes és mély alvások követik egymást, mint egy sinus görbe a grafikonon, de ezek minden embernél mások és mások.
Régebben olvastam egy cikket, és az alapján konkrétan kikísérleteztem, hogy nekem mikor a legjobb felébredni. Felhúztam az órát 10-15 perces "távolságokra", és megnéztem, mikor ébredek a legkönnyebben (amikor a felszínhez vagy amúgy is a legközelebb). Találtam két időtartamot, kb. 7 óra 15 percet kell aludnom ahhoz, hogy frissen keljek (és az 5 óra 10 is ugyanez)
Ha egy mélyálom szakaszból ráncibál fel az ébresztő óra, akkor egész nap lehetsz pocsékul, csak mert megszoktad hogy fixen egy időpontban kelsz, nem pedig amikor a testednek szüksége lenne rá... szerintem érdemes egy kicsit kísérletezgetned.
Ja, és írtad is, hogy kiskorod óta megvan a tudatos álom, de csak mostanában lett rosszabb, nem azzal lesz a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!