Miért voltam ilyen, álmomban?
Azt álmodtam, hogy egy ismerősömmel, akit nem kedvelek kifejezetten, elindultunk egy rendezvényre.
Út közben találkoztunk 3 férfivel, akiről tudtam, hogy homoszexuálisok.
Elkezdték lökdösni az ismerősömet, majd fellökték, és az egyik, ököllel ütötte a mellkasát. Aztán levetkőztették, hárman felemelték, és erőből földhöz vágták, ő pedig meghalt.
Én közönnyel néztem végig az eseményt, és miután megtudtam, hogy az ismerősöm halott, csak azon törtem a fejem, hogy, kivel fogok elmenni a rendezvényre.
Borzasztó volt.
Ez az elfojtott, tudatalatti éned kisugárzása, vagy valamelyik ősödé. Az emberi agy hármas tagoltságából adódik, aminek külső része az emberi, alatta valami emlősi, és még alatta a primitív hüllőé, aki vagy gonosz, vérengző, vagy éppen közönyös, mint a te álombeli éned.
Krúdy is tesz említést olyan emberekről, akik az életben a légynek se tudnak ártani, álmukban viszont borzalmas rémtetteket követnek el.
Egyébként pedig az ismeretlentől való félelmedet jelképezi álmod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!