Hosszú ideje csak rosszakat álmodok, mit tegyek?
Kb 2 éve folyamatosan minden éjjel rosszat álmodok. Vettem álomfogót, nem segített.. Néha már elaludni is félek és mikor reggel felkelek, van hogy az álom elrontja az egész napomat. Régen is volt, hogy rosszakat álmodtam, de nem mindennap. Már szinte azt se tudom, milyen jót álmodni.:S
Mondom 1-2 példát, hogy miket álmodok.
Tegnapelőtt azt álmodtam, hogy a 4 éve halott dédapám egy másik ember testébe bújt egy pár percre és beszélgettünk, jó volt hallani a hangját, de mikor felébredtem rossz érzések törtek rám, hogy mi van velem...
Múlt éjjel pedig egyik rokonommal álmodtam, aki kb eszembe se szokott jutni.. azt álmodtam, hogy meghalt, eltemették, és mamám azt kérte tőlem, hogy segítsek már neki a sír körül a füvet kikapálni, kiásni őt, és egy pár centivel arrébb tenni, mert nem jól van.. Mondtam neki, hogy én ezt nem csinálom, a füvet kiszedem és ennyi. Álmomban volt egy kislányom, aki ott volt velem és aludt közben. Kiszedtem a füvet és a kislányommal együtt elmentem.
Nem mindig a halálról álmodok, de legtöbbször igen..:/
Azt tudni kell rólam, hogy mióta a nagymamám megölte magát, aztán pár évre rá meghalt a dédapám és pár hónapra rá a dédmamám, azóta szinte rettegek a haláltól.. nem attól félek, hogy meghalok, hanem, hogy meghal az, akit/akiket szeretek. Fogalmam sincs mit tegyek, már nem birom ezeket az állandó rossz álmokat:S
Köszönöm!
Lehetséges, hogy tudat alatt mindennap ezeken rágódók, nem tudom, de egyébként nem gondolok sűrűn ezekre a dolgokra. Iskolába járok, sokat vagyok a barátaimmal, jól szoktak telni a napjaim, aztán éjszaka fordul egy nagyot ez az egész :S
Ezek az álmok nem annyira rosszak, hogy rettegned kellene. Szerintem fogadd el egyszerűen. A dédmamák meg szoktak halni, ez az élet rendje, nem szabad ennyire tragikusan felfogni. A rossz álmoknak rendszerint a félelem a rettegés, az oka. Lehet, hogy a családodban van egy ilyen félelemkeltő hangulat. Vannak akik úgy gondolják, hogy az a tiszteletre méltó ember, akinek nehéz a sorsa, de bírja. Hogy ezt a tiszteletet kivívják, valahogy felnagyítják a problémáikat, beleássák magukat a sajnálatrra méltó ember szerepébe, és ez a családtagokra is átragad, főképp a gyerekekre.
Ha a te családodban is megfigyelhető ez, akkor próbáld magad tudatosan leválasztani erről. Keresd az élet derűs oldalát, örülj a tanulásnak, munkának, szeresd az embereket, az elhunyt családtagokra gondolj szeretettel, de nem sajnálattal vagy tragikus gondolatokkal. Próbáld megérteni ezt a nagy bölcsességet: Minden úgy történik, ahogy történnie kell.
Nappal azért nem jut az eszedbe, mert a suliba el vagy a haverokkal, hazaérve a család automatikusan eszedbe jut.
Nem tudtad még feldolgozni a haláleseteket. Engedd el őket, hiszen már jó helyen vannak Istennél.
Halottakról álmodni időjárás változást jelent.
Figyeld meg, hogy tényleg így van-e!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!