Igazából nem tudom,hogy jó helyre nyitom-e a kérdésem, de... Nagyon régóta nem álmodok semmit, ha pedig álmodok is reggel nem emlékszem az álmaimban történtekre, ennek okára is kíváncsi lennék, igazából a fáradtságot állítottam ez ügyben előtérbe. Viszont néha megjelenik nálam egy olyan cselekvés,hogy szokásosan semmit nem álmodok és az éjszaka egyik időpontjában felriadok, mintha magasról esnék le (az esés érzetet nem érzem,csak így tudom elmagyarázni) és hirtelen egy nagy szivacsba esnék bele,tehát egy rohamszerű rángás pár másodpercbe beleszűkítve, ez mitől lehet?
2013. febr. 5. 18:31
1/6 mxxx válasza:
jobb lesz ha kialszod magad a hétvégén és hanyagolod kicsit a munkát. relaxálj. pihenj. ne gondolj a gondokra :)
2013. febr. 5. 19:20
2/6 anonim válasza:
Íme a két elmélet róla:
"Az egyik szerint ahogyan a légzés, szívműködés és éberség lanyhul az elalvás közelében, úgy az izmok is veszítenek tónusukból. A rángás akkor következik be, amikor az éberséget szabályozó agyi központ, a retikuláris aktiváló rendszer (RAS) hatására bekövetkezik az ébrenlét-alvás átmenet, és a végtagok több idegsejtje is pillanatszerűen ingerületbe kerül, "kisül".
A másik elmélet szerint az elalvási myoclonus valójában védekező reflex. Az izmok az alvást megelőző percekben fokozatosan ellazulnak, míg egyszer csak annyira lazák lesznek, hogy az agy úgy értelmezi, hogy a test zuhan. Ezért következik be a hirtelen izomfeszítés, mintegy a becsapódás erejét felfogni. Ezt az elméletet támasztja alá az is, hogy az elalvás kezdetén sokan álmodnak (hallucinálnak) zuhanással kapcsolatos élményt."
2013. febr. 5. 19:45
3/6 anonim válasza:
Ilyen nekem is van. Teljesen megrándulok arra riadok fel-ilyenkor nagyon kimerült vagyok. Mostanában alig alszok sok a sztressz-ma volt is egy kisebb autóbalesetem. Jó lenne végre kipihennem magam, de most meg a kocsi miatt vagyok ideges ne legyen nagy baja..
2013. febr. 5. 20:44
4/6 anonim válasza:
a 3-as vagyok, de tényleg olyan mintha zuhannék-volt hogy azt hittem leestem az ágyról.
2013. febr. 5. 20:47
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenki válaszát, csak kíváncsi voltam már, mi lehet ez :)
A 3. kommentelőnek is sok pihenést kívánok, és stressz mentes napokat! :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!