Szobatisztaság utáni, éjszakai ágybavizelés? Éjszakai felriadások? Küzd valaki még vele?
Köszi a választ!
Hát nálatok akkor nem olyan vészes a dolog,mint nálunk : )
Az én kislányom 2éves és 3 hós volt amikor szobatiszta lett teljesen. Rá kb.1 évre kezdődtek az éjszakai felriadások,kiabált,verekedett,bepisilt és egyszer annyira sírt,hogy behányt.Kivizsgáltatuk semmi baja,hála az égnek.A felriadások meg szüntek már teljesen,de a pisi még van(most 4 és fél éves),de már az sem olyan vészes,mert volt régen olyan éjszakánk,hogy 4szer 5ször,most meg már van úgy,hogy napokig egyszer sem.Járunk a nevelésibe,de nem sok értelmét látom.Napközbe nincs vele semmi baj,nagyon okos,jókedvű gyerkőc.Ott sem tudtak semmit mondani.Nekünk is sok volt a változás:bölcsiből-oviba,kistesó született,dédi mama elment.Remélem rendbe jövünk majd mi is.Csak félek,hogy nehogy valahol késöbb kiütközzön...Kitartás! : )
Más senki?
Csak tapasztalatokat cserélni,mert én már néha nagyon kivagyok!
Szia!
Vizeletfajsúly vizsgálatot csináltak már neki? Elképzelhető, hogy semmi lelki baja nincs, egyszerűen csak hormonálisan nem érett még meg rá, hogy éjjel tartani tudja a vizeletét. A lányom mindjárt 6 éves, 2 hónapja nincs gond vele éjjel. Fél évig hormonsprayt kapott, azzal aludta át pisilés nélkül az éjszakákat.
Az éjszaka bepisilő gyermekeknél az agyalapi mirigy által elválasztott ADH (antidiuretikus hormon)-ból kevesebb termelődik éjszaka. Ez a hormon felelős azért, hogy kevesebb vizelet termelődjön. Ha az ADH-ból kevés termelődik, több lesz a vizelet. A szervezete ugyanolyan gyorsan választja ki, mint napközben, és a mély alvás miatt képtelen akár 4-5 alkalommal is felkelni pisilni.
Ha nem volt még ilyen vizsgálat, akkor kérd meg a gyerekorvost. semmi extra, 3 egymás utáni nap le kell adni a vizeletmintáját reggel.
Szia!
Örülnék, ha írnál, hogy vagytok, nekem a megnövekedett mandula miatt pláne pavor nocturnusnak tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!