Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Nem is aludtam, de nem is...

Nem is aludtam, de nem is voltam ébren?

Figyelt kérdés
Már kétszer megtörtént, hogy elaludtam a nappaliban, amikor a szüleim nem voltak itthon. Első alkalommal : hallottam ahogy hazaérnek, becsukják a kocsi ajtaját. A szám csukva volt, az orrom éppen el volt dugulva. Nem kaptam levegőt, nem tudtam mozogni, de gondolkoztam. Hallottam ahogy anyukámék beszélgetnek és bejönnek az ajtón de még mindig nem tudtam megmozdulni és azt éreztem megfulladok, pedig próbáltam felébredni és mozogni. Aztán éreztem, hogy anyukám eljön mellettem és akkor hirtelen felébredtem. Nagyon rémisztő volt. :S A második alkalommal pedig ugyan ez történt, csak akkor kaptam az orromon levegőt, viszont nem tudtam se aludni, se felébredni, majd hirtelen felültem, és nagyin riadt voltam. Veletek fordult már elő ilyen? mit csináltatok vagy én mit csináljak? Köszi a segítséget!
2012. nov. 9. 18:05
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Erre azt szokták mondani, hogy alvásparalízis.
2012. nov. 9. 18:07
 2/22 Zsizsik666 ***** válasza:

Na már neked is ez! Nyugi, teljesen veszélytelen, bár volt már akinek a szive állt meg közben. Szivat az agyad ezzel a jelenséggel, álmos vagy, még nem akar felébredni, s ezt kiköveteli magának.

Sokféle ilyen van, jobb ha megismerkedsz vele, mert akinél egyszer előfordul, annál többször is.

[link]

2012. nov. 9. 18:18
 3/22 anonim ***** válasza:

Ebben nagyot tévedsz Zsizsik.

A legtöbb ember életében 1-2szer éli max át a paralízist. Aki fogékonyabb rá, annál sokszor elöfordulhat, de ez ritka.

2012. nov. 9. 18:22
 4/22 A kérdező kommentje:
Húha, nem is tudtam, hogy ilyesmi van. Nem félek tőle, mert csak felébredek egyszer. Amúgy nekem egyszer sem volt nyitva a szemem. :S De olvasom, hogy egy délutáni alvásnák jellemző, akkor már megvan mi a baj :D
2012. nov. 9. 18:23
 5/22 A kérdező kommentje:
* hogy ez délutáni alvásnál jellemző
2012. nov. 9. 18:25
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Alvásparalízis közben a valóságot látod, "ébren vagy". Tehát ha a szemed csukva volt, az nem alvásparalízis, hanem simán álom :)

Lehet azt is álmodni, hogy paralízisben vagy. Könnyü paralízisböl álomba csúszni és vissza, sokszor fel se tünhet ha nem vagy gyakorlott benne.

2012. nov. 9. 18:29
 7/22 Zsizsik666 ***** válasza:

Általában van aki hajlamosabb rá, mert felületesebben alszik, fáradékonyabb.

Én attól félek, hogy elkezdenek ébresztgetni, és nem kelek fel, akkor mit szólnak hozzá majd xD

2012. nov. 9. 18:30
 8/22 Zsizsik666 ***** válasza:
Nem feltétlenül a valóságot látod, hallucinálni is lehet, ajjaj, jobb mint a trip, olyanok vannak benne, hogy csak na....
2012. nov. 9. 18:38
 9/22 anonim ***** válasza:
Velem ez elég sokszor előfordul :D azon agyalok miközben tudom, hogy alszom, hogy fel kéne kelni, de még győzködöm magam hogy ne, és mindenféle hülyeséget hallucinálok közben. Volt olyan is nem egyszer, mintha a párnám alá tette volna valaki a kezét, és meglökte volna a fejemet.
2012. nov. 9. 19:19
 10/22 anonim ***** válasza:

Zsizsik: Ne akarj már okoskodni nekem légyszíves :)

A valóságot látod paralízis közben, a hallucinációk is a valóságban jelennek meg, mivel még félig alszik az agyad, ezért a hallucinációk igazából álomképek, amik a valóságra vetülnek ki.

2012. nov. 9. 19:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!