Lehet e egy 12 éves fiúnak alvásparalízise? És ha igen, és esetleg megtörténne mit kell csinálni hogy meg tudjak mozdulni?
8. vagyok még mindig
Én is köszi :-)
Azt még kifelejtettem, hogy kortól és nemtől függetlenül bárki átélheti, bár azt olvastam, hogy nőknél gyakoribb, mint férfiaknál :-)
Vegyél olyan mély levegőt amekkorát csak tudsz, aztán tartsd vissza a lélegzetedet és nehogy kinyisd a szemed.
Nekem mindíg beválik. 14F
Nekem attól, ha állandóan arra gondolok és besztresselek tőle.
Tehát a stressztől.
Nekem nem nagyon volt meg ilyenem, de sokat foglalkozom effelekkel, es a beszamolokbol ugy vettem eszre, hogy nagyon hasonlit egy ugynevezett "bad tripre". Ez az, amikor egy tudattagito szer (pl. LSD, gomba, esetleg fu) hatasa alatt nagyon rossz kedved van, vagy nagyon rossz elmeny er, es ugy raparazol, hogy nem tudsz szabadulni a szornyu gondolatoktol. Azert is merem ezt allitani, mert egyes kutatasok szerint az ilyen szerektol az agyad almodni kezd, mikozben ebren vagy.
Ilyen esetben tapasztalatom szerint nem megoldas, ha menekulni probalsz az erzeseid elol, kulonben az egesz elmeny ramehet, sot, ha tobben "utaztok", a tobbiek szorakozasat is tonkreteszed, mert teged kell vigasztalgatniuk. Es semmi nem oldodik meg tole. Ideig-oraig elterelheted a gondolataidat, de amig tul nem lepsz rajta, nem tudsz szabadulni tole, es vegig nyomasztani fog, amig el nem mulik a szer hatasa (analogia: amig fel nem ebredsz), sot meg utana is, ugyanis igen mely nyomot hagy az ilyesmi.
Egy szo, mint szaz: en meg nem talalkoztam olyannal, aki belebolondult volna egy rossz latomasba vagy egy rossz alomba, de olyannal igen, aki belebolondult abba, hogy ketsegbeesetten menekult egy nehez elmeny elol. Pl. az, aki teniszlabdat ragasztott a hatara, hogy nehogy rosszat almodjon. Szerintem ez nagyobb bolondsag, mint amit barmilyen rossz alom okozhat. :)
Arra gondolj, ha ilyen van, hogy ez csak a fejedben van, es nem eshet bajod, legrosszabb esetben lesz egy rossz emleked. Sodrodj az arral. Ha tudatosul benned, hogy ez csak egy alom, meg az is lehet, hogy elvezni fogod, mint egy filmet vagy egy videojatekot. :) A hippik es LSD-guruk erre ket dolgot mondanak: "Ne nezz szembe a sarkannyal. Ulj fel a hatara, es engedd, hogy magaval vigyen!". Ez a koltoibb megkozelites. A masik talan kifejezobb:
"Ne ijedj meg a latomasaidtol. A tied mind."
Bocs az offert. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!