Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Lehet e egy 12 éves fiúnak...

Lehet e egy 12 éves fiúnak alvásparalízise? És ha igen, és esetleg megtörténne mit kell csinálni hogy meg tudjak mozdulni?

Figyelt kérdés
Mert sokat olvasok az alvásparalízisről és elég rémisztő lehet átélni, és tudni szeretném hogy ilyenkor mi a teendő és ez mitől alakul ki?

2012. júl. 29. 12:16
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Az első emlékeim hat éves koromra tehetőek, szóval lehet. Azóta felnőttem, a férjemmel alszok, így nagyobb biztonságban alszok el. Addig ha jött, csak arra gondoltam, hogy múljon el, múljon el, múljon el... Most nagyon halkan tudok nyöszörögni, a párom felkel, "felébreszt" és megszűnik. Tudom, hogy nem szabad elaludnom a hátamon, illetve vigyáznom kell arra mikor, hogy alszok. Például délután 3-4 fele már nem dőlök le megpihenni, mert nem leszek fáradt éjszaka, nem tudok majd rendesen aludni, paralizálok. Gondolom ez egyéni. Valaki azt tanácsolta, varjak a pizsim hátuljába egy teniszütőt, így tuti nem fordulok a hátamra. Ezt nem tettem meg, de a terhesség alatt elég nehéz volt hason aludni, féltem is, de nem volt több paralízis, mint egyébként. Nálam kb. hetente jön, most 26 éves vagyok. Vannak meghatározó hallucinációim, ezeket most nem írnám le, nem akarom se magamat ijesztgetni, se Téged. Rossz. Mint mondtam, arra kell gondolni közben, hogy múljon el, nem szabad elengedni ezt a gondolatot, mert akkor olyan furcsa, zuhanós az egész, soha nem mertem magam nagyon elengedni közben, szerintem belebolondulnék. Egyébként olvastam statisztikákat, amiben azt írják, gyakoi lehet kamasz korban, szóval 12 évesen előfordulhat. Általában minden ember tapasztalja párszor az élete folyamán, valakinél rögzül (stressz- én 6 éves voltam, amikor a szüleim váltak, hormonok, stb...).

Remélem soha nem kell átélned, inkább ne legyél rá kíváncsi. idősebb korban, ha van aki melletted aludjon könnyebb elviselni, de fiatalon kétségbeejtő.

2012. júl. 29. 12:27
 2/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszodat, csak azért parázok mert hiszek az ilyen szellemekben és egyedülalszom. de ha jelentkezik akkor remélem beválik a te módszered, de még egyszer köszi.
2012. júl. 29. 12:33
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha ez az (ahogyan én tudom) hogy felébredsz, de az agyad még álmodik, és mindenféléket odaképzelsz, amik valójában nincsenek ott. Velem 2. történt már ilyen. Először felriadtam az éjszaka kellős közepén, és ki állt velem szembe? Hát nem más mint Alma a F.E.A.R.-ból (Kép: [link] ) Na, ez egy két három éve lehetett, úgy beszartam, hogy üvöltöttem, és rögtön el is tűnt. Anyám (nem tudta hogy mitől ijedtem meg, azt hitte rosszat álmodtam) rögtön el is tiltott a szeretett horror játékaimtól. De a lényeg: mikor történt, amikor nagyon rászoktam és amúgy is féltem tőle. A 2. eset akkor volt, mikor (pár hónapja) elkezdett kiváncsivá tenni hogy ki az a sleinderman (kép: [link] )Ez is ugyanúgy történt, az éjszaka kellős közepén felriadok, és csak annyit látok hogy sétál felém, de most már ( mivel az előző eset után olvastam hogy ez csak hallucináció) nem ijedtem meg (na jó, megijedtem, de nem annyira) Felültem, és magamhoz kaptam a késem az ágy mellől, de mint ahogy lenni szokás eltűnt. Egyik se tartott sokáig (max fél percig) de utána marha nehéz visszaaludni. Én annyit mondok, hogy ne is gondolj rá, ha ez lesz veled majd ismerd fel hogy nem igazi, de ha ezen gondolkozol minden nap, sokkal nagyobb az esélye hogy ez lesz veled. Azóta nem tapasztaltam ilyet, de nem is vágyom rá.
2012. júl. 29. 16:24
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Az a Slenderman valami karalábéról van mintázva?Első ránézésre valami gyökérre emlékeztet engem.
2012. júl. 29. 17:28
 5/21 A kérdező kommentje:
jó mert egész nap erre gondolok meg kérdezek róla mindenkit de azért köszi :)
2012. júl. 29. 20:22
 6/21 anonim válasza:
Velem kettő alkalommal történt ilyen élmény, az egyikben (első alkalom) még tényleg félig álmodtam, és olyan volt, mintha lebegnék, de nem tudnék mozogni. Egy furcsa kis szakadék felett mentem át. Ekkor pedig megjelentek valamik, amik mintha kiharapnák a lelkem (de ez csak álom, viszont az élmény ugyanaz). A második élményem ettől félelmetesebb volt, akkor - véleményem szerint - teljesen ébren voltam. A lényeg, hogy elkezdtem remegni és nem tudtam mozogni, olyan volt, mintha megtámadtak volna: nem tudsz mozogni, nem tudsz beszélni, de ugyanúgy érzel, gondolkozol. Szóval elég rossz. Utána pedig elmúlik, mintha mi sem történt volna. Véleményem szerint ez elég ritkán fordul elő és - ahogy korábban írták - a stresszes élethez lehet köze. Az is igaz, hogy kialakulhat akkor is, ha a hátadon fekve alszol el és közvetlenül elalvás előtt kinyitod a szemed. Ha ezekre ügyelve mégis bekövetkezik, akkor szerintem próbálj megmozdulni, nekem az segített. Ha egy kicsit is meg tudod mozdítani magad tudatosan, akkor szerintem az egész rögtön el is múlik. Még egy tanács: ne úgy aludj el, hogy félsz valamitől, vagy ha mégis, hunyd le a szemed és kezdj fantáziálni valami kellemesről és hagyd, hogy a képzeleted magától szárnyaljon a jó gondolatokon.
2012. aug. 5. 12:41
 7/21 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm utolsó válaszoló. Nagyon sokat segítettél!
2012. aug. 5. 19:34
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha veszel egy nagyon mély lélegzetet, amekkorát csak bírsz, akkor elmúlik.
2012. aug. 6. 15:05
 9/21 A kérdező kommentje:
Tényleg?
2012. aug. 6. 16:34
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

8. vagyok

Igen. Valahol olvastam és nálam bejött.

Alvásparalízis alatt azt érted, hogy egyszer csak felébredsz és nem bírsz mozogni és beszélni, tehát olyan, mintha le lennél bénulva. Viszont gondolkodni teljesen jól tudsz.

Ez leginkább olyankor fordul elő, ha háton fekve alszol el és a fejed nincs alátámasztva, tehát hátra hanyatlik. Az agyad hamarabb ébred fel, mint a tested, mivel mikor elalszol a tested úgymond lebénul, hogy ne tudd megsérteni magad álmodban. Ez természetes dolog.

Én nagyon megijedtem, mikor először volt nekem ilyen. Utánaolvastam és azt a megoldást találtam rá, hogy nagyon mély lélegzetet kell venni, akkor a tested is felébred úgymond.

2012. aug. 6. 20:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!