Lehet e egy 12 éves fiúnak alvásparalízise? És ha igen, és esetleg megtörténne mit kell csinálni hogy meg tudjak mozdulni?
Az első emlékeim hat éves koromra tehetőek, szóval lehet. Azóta felnőttem, a férjemmel alszok, így nagyobb biztonságban alszok el. Addig ha jött, csak arra gondoltam, hogy múljon el, múljon el, múljon el... Most nagyon halkan tudok nyöszörögni, a párom felkel, "felébreszt" és megszűnik. Tudom, hogy nem szabad elaludnom a hátamon, illetve vigyáznom kell arra mikor, hogy alszok. Például délután 3-4 fele már nem dőlök le megpihenni, mert nem leszek fáradt éjszaka, nem tudok majd rendesen aludni, paralizálok. Gondolom ez egyéni. Valaki azt tanácsolta, varjak a pizsim hátuljába egy teniszütőt, így tuti nem fordulok a hátamra. Ezt nem tettem meg, de a terhesség alatt elég nehéz volt hason aludni, féltem is, de nem volt több paralízis, mint egyébként. Nálam kb. hetente jön, most 26 éves vagyok. Vannak meghatározó hallucinációim, ezeket most nem írnám le, nem akarom se magamat ijesztgetni, se Téged. Rossz. Mint mondtam, arra kell gondolni közben, hogy múljon el, nem szabad elengedni ezt a gondolatot, mert akkor olyan furcsa, zuhanós az egész, soha nem mertem magam nagyon elengedni közben, szerintem belebolondulnék. Egyébként olvastam statisztikákat, amiben azt írják, gyakoi lehet kamasz korban, szóval 12 évesen előfordulhat. Általában minden ember tapasztalja párszor az élete folyamán, valakinél rögzül (stressz- én 6 éves voltam, amikor a szüleim váltak, hormonok, stb...).
Remélem soha nem kell átélned, inkább ne legyél rá kíváncsi. idősebb korban, ha van aki melletted aludjon könnyebb elviselni, de fiatalon kétségbeejtő.
8. vagyok
Igen. Valahol olvastam és nálam bejött.
Alvásparalízis alatt azt érted, hogy egyszer csak felébredsz és nem bírsz mozogni és beszélni, tehát olyan, mintha le lennél bénulva. Viszont gondolkodni teljesen jól tudsz.
Ez leginkább olyankor fordul elő, ha háton fekve alszol el és a fejed nincs alátámasztva, tehát hátra hanyatlik. Az agyad hamarabb ébred fel, mint a tested, mivel mikor elalszol a tested úgymond lebénul, hogy ne tudd megsérteni magad álmodban. Ez természetes dolog.
Én nagyon megijedtem, mikor először volt nekem ilyen. Utánaolvastam és azt a megoldást találtam rá, hogy nagyon mély lélegzetet kell venni, akkor a tested is felébred úgymond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!