Hogy lehet az álmokat újra felidézni?
Ez nem fontos. Például a helyesírás, és a helyes gépelés fontos, és az igényesség, hogy amit közzé teszel ez nyelvtanilag korrekt legyen.
Egyébként felkelsz, és visszagondolsz. Más lehetőséged nincs. Ha az álmodban szerepelt valami és meglátod, attól is beugorhat.
Érdekes, én egyszer elhatároztam, hogy leírom miket álmodok, mert elég érdekesek voltak. Odakészítettem a papírt, a tollat és onnantól kezdve nem emlékeztem semmire. Szóval nálam ez nem vált be.
Viszont azt olvastam, hogy agykontrollal meg lehet csinálni, hogy úgy alszol el, hogy beprogramozod, hogy reggel emlékezz arra amit álmodtál.
Az agynak van egy úgynevezett árnyékmemóriája. Ez arra szolgál, hogy az alváskori REM fázis-ra (álmodási fázis)teljesen rátegye a lakatot, így a dolgozó folyamatát lezárja, vagyis hogy felejtsd el az álmaid is, mint az agyad éjjeli munkájának melléktermékét.
Alvás előtti vagy utáni meditációval könnyen előjöhetnek tudatalatti emlékek... Ha van sok időd aludni, akkor szinte esélytelen, hogy az álmod megmarad, mert akkor az árnyékmemóriád is hasznosulhat... az ember általában akkor emlékszik az álmaira, ha a REM-ben ébred fel, vagy közben félálomba esik vissza stb... ha általában emlékszel az álmaidra, akkor gondolkozz el rajtuk, vagy írd le őket, hogy bevésődjön... ha jókat akarsz álmodni és emlékezni, akkor keltsd fel magad ébresztővel valamikor hajnalban, és aludj vissza... az álom garantált, én akkor általában emlékszem rájuk élénken. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!