Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Hogy lehet az álmokat újra...

Hogy lehet az álmokat újra felidézni?

Figyelt kérdés
úgyértem hogy mindíg elfelejtem hogy mit álmodok,van erra valami mód hgy felidézzem hogy emlékezzek újból?:P hihetetlen fontos lenne!:P :)

2012. jún. 2. 20:37
 1/8 anonim ***** válasza:
68%

Ez nem fontos. Például a helyesírás, és a helyes gépelés fontos, és az igényesség, hogy amit közzé teszel ez nyelvtanilag korrekt legyen.

Egyébként felkelsz, és visszagondolsz. Más lehetőséged nincs. Ha az álmodban szerepelt valami és meglátod, attól is beugorhat.

2012. jún. 2. 20:41
 2/8 A kérdező kommentje:
ez igaz!
2012. jún. 2. 20:42
 3/8 anonim válasza:
Mikor reggel felkelsz,akkor ne nyisd ki a szemed és gondolj csak vissza hogy "hmm,mit is álomdtam?" Nekem mindig bejön
2012. jún. 2. 20:58
 4/8 anonim válasza:
Vezess mindig álomnaplót,amint felkelsz irdle amit álmodtál,mégha csak kis képek is azok...Jah és az is sokat tesz,hogy hány órakkor fekszel le,régebben 1-2-kor feküdtem le aludni,de aztán 9-10-kor és jobban emlékeztem az álmaimra.Ha vezetni fogod a naplót,akkor szerintem párnapon belül jobban fogol emlékezni az álmaidra.
2012. jún. 2. 21:01
 5/8 anonim ***** válasza:

Érdekes, én egyszer elhatároztam, hogy leírom miket álmodok, mert elég érdekesek voltak. Odakészítettem a papírt, a tollat és onnantól kezdve nem emlékeztem semmire. Szóval nálam ez nem vált be.

Viszont azt olvastam, hogy agykontrollal meg lehet csinálni, hogy úgy alszol el, hogy beprogramozod, hogy reggel emlékezz arra amit álmodtál.

2012. jún. 2. 21:58
 6/8 anonim ***** válasza:
napló az jó ötlet,de pl:. én majdnem minden álmomra emlékszem,és vannak visszatérő álmaim is,olyan zord helyről,mintha ott ,mindig éjjel lenne:) de ahhoz képest,szép,mint egy nyári éjszaka csillagokkal az égen,a hold süt ezerrel kifliben,és közben fura dolgokat látok az álmaimban az égen:) hosszú volna elmesélnem:)
2012. jún. 2. 23:26
 7/8 anonim ***** válasza:

Az agynak van egy úgynevezett árnyékmemóriája. Ez arra szolgál, hogy az alváskori REM fázis-ra (álmodási fázis)teljesen rátegye a lakatot, így a dolgozó folyamatát lezárja, vagyis hogy felejtsd el az álmaid is, mint az agyad éjjeli munkájának melléktermékét.

Alvás előtti vagy utáni meditációval könnyen előjöhetnek tudatalatti emlékek... Ha van sok időd aludni, akkor szinte esélytelen, hogy az álmod megmarad, mert akkor az árnyékmemóriád is hasznosulhat... az ember általában akkor emlékszik az álmaira, ha a REM-ben ébred fel, vagy közben félálomba esik vissza stb... ha általában emlékszel az álmaidra, akkor gondolkozz el rajtuk, vagy írd le őket, hogy bevésődjön... ha jókat akarsz álmodni és emlékezni, akkor keltsd fel magad ébresztővel valamikor hajnalban, és aludj vissza... az álom garantált, én akkor általában emlékszem rájuk élénken. :)

2012. jún. 3. 00:34
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,sok jó tanácsot adtatok :P
2012. jún. 3. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!