Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Milyen érzés volt benned,...

Milyen érzés volt benned, mikor arról álmodtál, hogy meghalsz?

Figyelt kérdés

Körülbelül egy éve álmodtam ezt először és utoljára. Még mindig tisztán emlékszem rá, a szülővárosomban álltam, mikor láttam a közelben egy rakétát becsapódni, nagy robbanás, láttam, ahogy közelít felém, aztán vége. Elsötétült minden, de nem ébredtem fel, helyette nagy megkönnyebbülést, gondtalanságot, egyfajta tisztaságot éreztem. Mondhatni kellemes volt.

Érdekelne, hogy ti hogy éltétek (álmodtátok) ezt meg.

Ha ez számít valamit, ateista vagyok, nem hiszek ezoterikus dolgokban, csak nagyon fura volt az egész, meglepett, hogy jó érzés volt és így megmaradt a fejemben.

2012. máj. 18. 13:09
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem szeretem az ilyen besorolásokat, de közelebb állok az ateizmushoz - fogalmazzunk így. Nem hiszek se halhatatlan lélekben, és nem is vágyom rá, hogy legyen. Előljáróban ennyit.

Nekem többször volt halál-álmom. Általában valamilyen apokaliptikus esemény idézte elő - ekkor a testem elpusztult, de tudatom tovább létezett. Érzéketlen érzékelő formában, szemlélőként, tudatlanul, de létezve.

Más álmaimban viszont simán csak meghaltam, megevett egy T-rex, vízbefulladtam, vagy leestem egy magas helyről.

Rám semmilyen hatással nem voltak ezek az álmok, és nem éreztem utána sem semmit.

2012. máj. 18. 13:20
 2/7 anonim ***** válasza:
Velem is hasonló volt. Haltam már meg sokféleképpen álmomban: zuhanás, szétmarcangoltak, lelőttek, atomrobbanás. Amikor személyhez, vagy kézzel fogható dologhoz köthető volt a halál akkor nem éreztem olyan nagy megkönnyebbülést, inkább csalódást. Viszont mikor úgymond "semmit sem tudtam tenni ellene", pl a zuhanás vagy amikor atombomba robbanásának fényét láttam akkor elötte ez a letaglózottság érzés, teljesen elámultam egy pillanat alatt megnyugodtam és megadtam magam a hatalmas erőnek. Nálam mindig a halál előtt jött a megkönnyebbülés, egyszerüen elámultam hogy "na ennyi volt, és mégsem bánom hogy éltem" és maga az univerzum erejének megadni magamat valahogy jó érzést keltett bennem. Érdekes dolog az ilyen :)) Viszont halál után általában felébredtem, és azon kaptam magam hogy csukott szemmel fekszek az ágyban, de nem alszom. Ui. én is ateista vagyok.
2012. máj. 18. 13:20
 3/7 anonim ***** válasza:

Ezt az érzést lehet elérni meditációval is.

Sok gondod lehetett, és nappal nem lazultál el, azért kellett alvás közben.

2012. máj. 18. 15:46
 4/7 anonim ***** válasza:
Én szeretek élni, elégedett vagyok az életemmel, de mikor azt álmodtam, hogy meghalok, különös, de izgalmas, jó érzés volt. Keresztény vagyok, nincs mitől félnem, sem a haláltól, sem az élettől. Azóta én sem álmodtam ilyet.
2012. máj. 18. 18:50
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem gyakran halok meg álmomban...eddig 2x és mindkettőnél, hát újraéledtem végül is (az egyikbe szellem voltam a halál után). Mikor újraéledtem sokkal boldogabb voltam energikusabb és jó dolgok történtek velem. Amit leírtál az nekem egy tudatos álmomba volt amikor "eszembe jutott", hogy álmodok (az érzésre gondolok).
2012. máj. 18. 21:19
 6/7 anonim válasza:
Előfordult már vízbefulladás,robbanás,gyilkosság álmomban; nekem megnyugtató érzés volt :/ nem tudom miért,de jó érzés volt...
2012. máj. 19. 10:49
 7/7 anonim válasza:
Történt... Idegesítő volt, sípoló hang... és estem lefele... (Csak az-az egy kérdés van, arra válaszolok :D)
2013. márc. 10. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!