Milyen érzés volt benned, mikor arról álmodtál, hogy meghalsz?
Körülbelül egy éve álmodtam ezt először és utoljára. Még mindig tisztán emlékszem rá, a szülővárosomban álltam, mikor láttam a közelben egy rakétát becsapódni, nagy robbanás, láttam, ahogy közelít felém, aztán vége. Elsötétült minden, de nem ébredtem fel, helyette nagy megkönnyebbülést, gondtalanságot, egyfajta tisztaságot éreztem. Mondhatni kellemes volt.
Érdekelne, hogy ti hogy éltétek (álmodtátok) ezt meg.
Ha ez számít valamit, ateista vagyok, nem hiszek ezoterikus dolgokban, csak nagyon fura volt az egész, meglepett, hogy jó érzés volt és így megmaradt a fejemben.
Nem szeretem az ilyen besorolásokat, de közelebb állok az ateizmushoz - fogalmazzunk így. Nem hiszek se halhatatlan lélekben, és nem is vágyom rá, hogy legyen. Előljáróban ennyit.
Nekem többször volt halál-álmom. Általában valamilyen apokaliptikus esemény idézte elő - ekkor a testem elpusztult, de tudatom tovább létezett. Érzéketlen érzékelő formában, szemlélőként, tudatlanul, de létezve.
Más álmaimban viszont simán csak meghaltam, megevett egy T-rex, vízbefulladtam, vagy leestem egy magas helyről.
Rám semmilyen hatással nem voltak ezek az álmok, és nem éreztem utána sem semmit.
Ezt az érzést lehet elérni meditációval is.
Sok gondod lehetett, és nappal nem lazultál el, azért kellett alvás közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!