Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Mit csináljak? Ez már egy...

Mit csináljak? Ez már egy rémisztőbb.!

Figyelt kérdés

Elegem van!

Mostanábanó többször álmodok a világ végéről. Egyszerűen borzasztó.Amikor álmodok, érzem azt a mérhetetlen félelmet, az életért való sóvárgást és azt a nagy csalódottságot ,hogy még alig éltem és mégis mindennek vége.Nem mellesleg az, hogy a családomat is látom meghalni akkora fájdalom, hogy szinte kibírhatatlan. Minden annyira valóságos, hogy az már tényleg hihetetlen. Mikor felébredek csurom víz vagyok, remegek és úgy dobog a szívem, hogy majd kiesik a helyéről. Nem tudom miért álmodok erről. Nem tudom mit jelenthet, vagy éppen mit kéne csinálnom, vagy kivel kéne ezt megbeszélnem, de már tényleg elegem van.

( Jó, van ez a 2012 hisztéria, de soha nem szoktam rajta gondolkodni, vagy foglalkozni vele)

Köszönöm ha elolvastátok!

17/L

2012. márc. 20. 19:38
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Mostanában*
2012. márc. 20. 19:41
 2/12 anonim ***** válasza:
Szorongasz valami miatt, iskola, párkapcsolat, családi gondok, akármi, és a szorongásod így nyilvánul meg. Keresd meg a szorongás okát és szüntesd meg, a rémálmod is meg fog szűnni.
2012. márc. 20. 19:56
 3/12 anonim ***** válasza:

Igen, meg kell keresned a szorongásod okát, mert amiatt álmodhatsz ilyeneket.

Hogy egy hasonló példával jöjjek, én is sokat álmodtam arról, hogy atomot dobtak le a közelbe és meghalt mindenki, vagy meteorok hullottak és egy rám zuhant stb. Rájöttem, hogy mindez ezért volt, mert akkoriban nem találtam sokáig munkát és az apám, aki nagyon kemény ember mindenféle semmirevalónak elmondott. A nyomás miatt álmodtam katasztrófákról, halálról, mert úgy éreztem semmit sem érek, és nem értem el az életben.

Gondolkozz el te is azon, hogy mi miatt szorongsz.

2012. márc. 20. 20:02
 4/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod.

Értem, csak annyi bökkenő, hogy semmi olyan esemény nem történt az életemben ami miatt ideges lehetnék.

Nagyon jó az életem.Mindenem megvan, család, barátok.

2012. márc. 20. 20:08
 5/12 A kérdező kommentje:

Neked is köszönöm.

Hát jó, akkor azt hiszem jobban elgondolkozok , hát ha valami tényleg nyomja a lelkemet.

És egy kérdés: Az álmok teljesen megszűntek, miután megtaláltad a választ, hogy miért álmodtál ilyeneket?

2012. márc. 20. 20:14
 6/12 anonim ***** válasza:

A szorongás mint ok lehetséges.

De ha valaki rosszat álmodik mindig fog találni valamit ami miatt szoronghatott vagy bármi rossz ami a tágabb családi környezetében történt... Magyarán az ok csak másodlagos mert a cél hogy ez ne befolyásoljon álmodban és a legtöbb "idegesítő" ok külső lesz amit amúgy se tudsz befolyásolni tehát kár is agyalni rajta...

Régebben nekem is volt hasonló és akkor megnéztem pár alvásdoktoros oldalt.

A cél hogy mikor elalszol, nyugodt legyél. Ha akarsz hallgass valamilyen számodra nyugtató zenét. Semmiképp ne pörgőset. Lehet Chill Out, klasszikus vagy bármi. Én spec Cafe del Mar-t hallgattam :)

Ezen kívül relaxáció, meditáció fantasztikus csodákat művel az aggyal és szuper nyugalmat ad de nem biztos hogy téged ez érdekel.

Valamint lefekvés előtt legalább 4 órával már ne egyél. A rémálmok egy részének ez az oka mert teli hassal zaklatottabban alszik el az illető(ez nem jelent rémálmot de felszinesebb alvást igen, ami miatt félig ébren, félig álomban vagy így intenzívebben éled át és még ki sem alszod magad).

Az utolsó lehetőség a testmozgás ami annyi boldogsághormont szabadít fel és annyira elfáraszt hogy önmagában is segíthet!!

Vagyis a helyedben:

- este csak valami könnyűt ennék és max 6-ig ha 10-kor fekszel. Inkább legyél egy hajszálnyit éhes mint hogy tele legyen a hasad.

- Este menj el futni egy kicsit vagy sportolj valami(ne csak a suliban).

- Hallgass elalvás előtt valami laza, nyugtató zenét(semmiképpen se pop vagy rock). De olyat amit szívesen hallgatsz mert ha nem tetszik akkor nem sokat ér... :)

- A relaxációt, meditációt említettem de ez nem kényszer :)

2012. márc. 20. 20:16
 7/12 anonim ***** válasza:

Igen, miután találtam egy jó állást, az apám is normálisabb lett, így megnyugodtam. Ezek az álmaim pedig megszűntek. Szóval általában olyankor álmodom halálról, amikor stresszes az életem, nagy választás előtt állok.

Ezért írtam azt, hogy lehet te is ezért álmodhatsz olyanokat. Bár, ha szép az életed és boldog vagy, talán akkor is lehet valami nyomás, esetleg nagy változások előtt állsz, csak most más lehet a szemed előtt és így nem foglalkozol vele, elnyomod magadban.

2012. márc. 20. 20:21
 8/12 anonim válasza:

stramonium 15ch 3x5 golyó, 3napig, utána heti egyszer!

A fiam krónikus rémálmai is megszűntek.

2012. márc. 20. 20:39
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!:)

Oda fogok figyelni magamra.

2012. márc. 21. 16:31
 10/12 anonim ***** válasza:

Nekem ugyanez volt a problémám régebben. Sőt volt még rosszabb is. Azt álmodtam, hogy meghaltam. Rá kellett jönnöm, hogy nálam a világvége a változás utáni vágy szimbóluma. A szimbolika vicces dolog: mi lehet nagyobb változás a világvégénél? És én ennek ellenére sokáig nem értettem a dolgot.

Mikor ilyet álmodtam, az életemben miding küszöbön állt egy nagyobb változás. Vagy nagyon vágytam rá, hogy legyen valami változás (néha csak tudat alatt!) Manapság ha ilyet álmodok is nagy ritkán, akkor sem vagyok megrémülve tőle. Ilyenkor megpróbálok elgondolkodni, hogy mi nem stimmel a jelenlegi helyzetemmel, mivel nem vagyok megelégedve, mi okoz feszültséget stb.

Ha elsajátítod a tudatos álmodást, akkor még álmodban kikeveredhetsz a szituból. Manapság kezdik terápiás célra is használni, szerintem olvass utánna.

2012. márc. 21. 17:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!