Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Van-e nektek olyan almotok,...

Van-e nektek olyan almotok, amikor zuhantok egy sotetsegbe, majd felijedtek s a szivetek vadul ver?

Figyelt kérdés
2012. márc. 3. 21:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Én még soha nem álmodtam zuhanásokat, mi a baj velem? :D
2012. márc. 4. 11:08
 12/19 anonim ***** válasza:

#Minastiris

Ezt a logikát követve, a majom nem lejött a fáról, hanem leesett...

2012. márc. 4. 12:47
 13/19 anonim ***** válasza:
Ezt a logikát követve, a majommal közös ősünk néha lemászott a fáról, néha leesett. A magasságtól való félelem a majmok többségében nem alakult ki az evolúció során, de az emberek egy részének van ún. "tériszonya". (A mélység látványa fóbiával jár.) Az esésekről álmodók lehetséges, hogy éberen is félnek a mélységtől, de mivel nem feltétlenül kerülnek ilyen helyzetbe, az álmukon keresztül élik meg.
2012. márc. 4. 13:04
 14/19 anonim ***** válasza:
valahol azt olvastam, hogy a sorozatosan visszatérő álmok(vagy rémálmok) oka, hogy az elméd üzenni próbál neked, vagy figyelmeztetni akar valamire
2012. márc. 4. 13:45
 15/19 anonim ***** válasza:

Húú, hát nekem egyszer volt egy álmom, amiben igaz nem zuhantam, de érdekes volt. Ma is kiráz tőle a hideg. Egy sötét erdőben voltam, ahol volt egy holló/varjú fejű valaki, a ruhája meg tollakból állt. Valamit makogott nekem, aztán meg olyan volt, mintha el akarna nyelni az álom. Alig tudtam felkelni. Hirtelen sötétebb és sötétebb lett, mintha az ágy húzott volna le, vagy nem tudom.

Az se volt kellemes. Úgy izzadtam utána, mint vemhes ló a nyári északába.

2012. márc. 6. 07:05
 16/19 balkalolka ***** válasza:
Kollektív tudattalan bizony ez az atavisztikus álom: az ősember nem barlangokban hanem inkább fákon aludt, mélyálomban viszont - amikor elernyednek az izmok - könnyen előfordult hogy egy fordulásnál leesett. Ennek egyfelől azonnali veszélye volt, mert a fa alatt ott lehettek a ragadozók, másfelől pedig ha mondjuk csontját törte akkor megették a hiénák, hosszú szenvedés után, amit a társai végignéztek a fa tetejéről. Az ősember legnagyobb félelme volt az éjszakai zuhanás, hogy öntudatlanul esik a valószínű halálba. A legnagyobb félelem volt évmilliókig. Ne feledjük, a civilizációk csak pártízezer éves. Teljesen természetes hogy ilyeneket álmodik a "modern ember" is, az volna csoda ha nem álmodná.
2012. márc. 7. 13:26
 17/19 anonim ***** válasza:
"majd felijedtek s a szivetek vadul ver" - a zuhanáson túl, a testi tünetek is figyelmet érdemelnek. Az izzadás (főként a tarkótáji) és a gyors szívverés (emelkedett pulzus) lehet az ún. "alvási apnoe" jellemző tünete is. Az agy oxigénhiányos állapotba kerül és a szív igyekszik több vért pumpálni az agyba, és ez a pánikreakció riaszt fel az álomból. Jellemző módon az agy az ébredési fázisban "vadul álmodik", és ezért élénken emlékszünk az álomra, amely rendszerint kellemetlen. (Ilyen lehet a vízben való fuldoklásról való álom.) Elhízott és horkoló embereknél elég gyakori, illetve kívülről is megfigyelhető, mert nagyokat horkantanak alvás közben.
2012. márc. 7. 23:11
 18/19 anonim válasza:

időszakonként nálam is előfordult, mostanában már nem. Ezek az időszakok a valós életben stresszes munkahelyi, vagy családi környezettel egyidőben voltak.

Ilyenkor olyasmiket él át az ember álmában, amit éber állapotban valszeg nem mond ki hangosan, nem fejezi ki, nem fogalmazza meg mások előtt, sőt maga számára sem vallja be. Az ilyesmi természetes módon előfordul olyan helyzetekben, mint pl. iskolai vizsgaidőszak, munkahelyi vezetővé válás,....tehát olyan helyzetek, amiben az ember úgy érzi ( akár teljes joggal, akár oktalanul), hogy nagy felelősség van a vállán, sok múlik azon, hogy hogyan fog teljesíteni, hogyan fog kikecmeregni valós problémákból.

Aztán ez magától elmúlik, ha ezek a valós gondok megszűnnek, vagy hozzászokik az ember.

2012. márc. 15. 11:10
 19/19 anonim válasza:
Igen, én általában biciklizek, és csak akkor ébredek meg, amikor beesek egy árokba.
2012. ápr. 7. 16:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!