Nagyon sokszor volt ilyen velem fiatalabb koromban, de általában nem a sötétségbe zuhantam, hanem egy hegyről a szakadékba stb. És mindig erre riadtam fel. Volt, olyan is konkrétan, hogy leestem az ágyról és ez alatt az idő alatt álmodtam, hogy zuhanok ( A mai napig nem tudom felfogni, hogy, amíg leestem, ugye az lehetett durva 1 mp. hogyan álmodhattam olyan hosszan, hogy zuhanok?
2012. márc. 3. 22:19
2/19 anonim válasza:
Én is szakadékból zuhantam lefele egyvégbe.
2012. márc. 3. 22:27
3/19 anonim válasza:
Ez baromira érdekes, a nővérem is szokta ezt régebben álmodni. Talán minden ember álmodja ezt. Ez vajon mit jelenthet? Ez valami kollektív tudat alatti, ősrégi dolog lehet?
(Az első voltam)
2012. márc. 3. 22:53
4/19 anonim válasza:
en is zuhantam mar sokszor es legtobbszor en is felriadok, sott az egesz testem megrandul:p
de mostanaban inkabb repulni szoktam, mar nem zuhanok(haladas, mi?:)
2012. márc. 3. 22:58
5/19 anonim válasza:
Vannak olyan elvetemültek akik azzal magyarázzák ezt, hogy egy apró evolúciós emlékmaradvány miatt van ez, méghozzá, hogy a majmok lejöttek a fáról. Én szerintem mivel ez a fajta álom egy általános jelenség (én is többször álmodtam ilyet)azzal magyaráznám, hogy az embert gyakran foglalkoztatja a lezuhanás, hogy milyen lehet és ezt az agy alvás közben így dolgozza fel. Nálam is akkor jöttek ezek elő mikor aznap magas helyről néztem lefelé, vagy láttam egy filmet amibe lezuhantak.
2012. márc. 3. 23:08
6/19 anonim válasza:
nekem is volt ilyen, mikor kicsi voltam, és mikor felébredtem, olyan volt mintha belezuhannék az áhyamba. Nagyon nem szerettem
2012. márc. 3. 23:23
7/19 anonim válasza:
Első, ajánlom az Eredet c. filmet, nézd meg feltétlen. Abban magyarázatot kapsz erre. Mert az álombeli idő sokkal tovább tart, mint a valóságos idő.
2012. márc. 3. 23:26
8/19 anonim válasza:
"en is zuhantam mar sokszor es legtobbszor en is felriadok, sott az egesz testem megrandul:p
de mostanaban inkabb repulni szoktam, mar nem zuhanok(haladas, mi?:)"
Igen, nekem is ilyen volt, hogy az egész testem megrándult, amúgy repülésről én is sokat álmodtam régen :D
2012. márc. 3. 23:30
9/19 anonim válasza:
"minastiris válasza:"
Nálam biztos nem igaz az, hogy olyan filmet néztem, vagy olyan helyen voltam, amitől ezt álmodhattam. Akkor kis koromban nem is láttam még szakadékot és nem foglalkoztam, hogy milyen lehet lezuhanni.
2012. márc. 3. 23:31
10/19 anonim válasza:
A pszichológia szerint vannak ismétlődő (rendszeresen visszatérő) álmok, ezek között elég tipikusnak tekinthetők a "zuhanásos" álmok. Lehet, hogy a közös "kollektív tudattalanból" származnak az álomemlékek, de lehet, hogy egyéni élmény váltja ki. Bizonyos gyakorlással elérhető a tudatos álmodás is, de az nagy önfegyelmet és türelmet igényel. Nekem volt már zuhanásos álmom és ébren is eléggé iszonyodom a magasságtól.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!