Apukám meghalt, mégsem hagy nyugodni?!
Apukám több mint két éve meghalt.Sajnos soha nem volt jó a kapcsolatunk.Álmomban sokszor visszatér, de mindig negatív alakként.Hol ránk töri az ajtót, hol felpofoz, hol anyukámat öli meg.
Már gyermekként is rettegtem tőle, mert elég szigorú ember volt, bár ok nélkül soha nem bántott, még agyilag tiszta volt.Aztán elment a józan esze, és olyat tett amibe aztán később belehalt.Én a kórházban egyszer voltam nála, de akkor még mély altatásban tartották, utána nem tudtam (lelki okok miatt, nem ment a megbocsájtás) bemenni hozzá és már csak a boncteremben láttam viszont.
Miután meghalt több hónapig pánikroham szerű fulladásaim voltak, volt hogy éjszaka arra keltem, hogy nem kapok levegőt.
A lelkiismeretem dolgozik, vagy még halálában sem hagy engem nyugodni?
Hmm és mi van akkor, ha nem ő zaklat, és nem is a lelkiismereted? Nekem 5 évesen a szüleim különköltöztek, én apámmal maradtam, anyám 13 évre rá meghalt. Apám újranősült, a nevelőanyám 3 hete halt meg.
Nagyon sokat gondolkodtam a halálakor, mert utáltuk egymást. Mindenki mást mondott, hogy mit fogok érezni, és egyik sem jött be. Nekem allergiás kiütéseim lettek, amik akkor múltak el, amikor megfejtettem magam.
Ami fáj, ami hiányzik, ami felzaklat lélekben, az az igazi édesanya hiánya. Nekem sosem volt. Nem ragozom tovább. Neked édesapád nincs. Egy szülő hiánya elképesztő fájdalmakat tud adni, és egy állandó zaklatottságot. Erre a szervezet is reagál.
Fejtsd meg magadban, hogy hogyan tudod elfogadni a helyzetet, amibe beleszülettél. Akkor el fog múlni, ha megnyugodsz a dologgal kapcsolatban.
Amit nem bocsátottál meg, az jön vissza még álomban. Fel kell dolgoznod.
De ha állandósult álmok jönnek - ugyanaz sokszor - az nem jó, ahhoz egy idő után orvos kell!
Azért van más lehetőség is..Például az, hogy egyszerűen nem bocsátasz meg,viszont akkor lehet, hogy magadat nem fogod tudni így elfogadni(ha nagyon lelkiismeretes tipus vagy)akkor ez fogja nehezíteni a dolgodat.Tehát a felsorolt lehetőségek közül neked kell megpróbálni, melyik jön be neked.
Alternatív megoldás lehet, ha valahányszor jönnek ezek a rossz emlékek apukádról, akkor imádkozol és kéred Istent, hogy bocsásson meg helyetted.Majd meglátod, milyen megkönnyebbülést jelent, ha ezt kimondod!És ő le fogja venni rólad hamarosan ezt a lelki terhet.Akkor is, ha nem hiszel benne esetleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!