Apukám meghalt, mégsem hagy nyugodni?!
Apukám több mint két éve meghalt.Sajnos soha nem volt jó a kapcsolatunk.Álmomban sokszor visszatér, de mindig negatív alakként.Hol ránk töri az ajtót, hol felpofoz, hol anyukámat öli meg.
Már gyermekként is rettegtem tőle, mert elég szigorú ember volt, bár ok nélkül soha nem bántott, még agyilag tiszta volt.Aztán elment a józan esze, és olyat tett amibe aztán később belehalt.Én a kórházban egyszer voltam nála, de akkor még mély altatásban tartották, utána nem tudtam (lelki okok miatt, nem ment a megbocsájtás) bemenni hozzá és már csak a boncteremben láttam viszont.
Miután meghalt több hónapig pánikroham szerű fulladásaim voltak, volt hogy éjszaka arra keltem, hogy nem kapok levegőt.
A lelkiismeretem dolgozik, vagy még halálában sem hagy engem nyugodni?
Biztos nem Ő okozza ezt. Neked kell megoldanod ezt a helyzetet.
Lehet, hogy valamiért tudat alatt bűntudatot érzel.
Próbálj megbocsátani neki. Nincs már jelentősége az ő részéről, hisz nem él, viszont a te lelked megnyugodna.
Próbáld meg az érzéseidet letisztítani, lehet hogy nem is annyira mindegy a halála, mint ahogy azt gondolod. Lehet, hogy mindennek ellenére valahol fáj neked a veszteség. No nem a negatív szerepe miatt, hanem mert nem olyan volt, amilyen apát szeretne az ember, és a halálával a változás, és a jó apa megismerésének a reménye is szertefoszlott.
Természetesen a te lelked dolgozik. Erre egy dolog jó: ha bármily nehéz is, de megpróbálsz neki megbocsátani. Csak ezzel tudod elengedni. Elfogadni: ez volt, rossz volt, de ha ragaszkodom hozzá, azzal a rosszhoz is ragaszkodom. Hogy lehetnék a rossz indítás után én most itt jobb? miért vannak a megpróbáltatások?
Elengedni, megbocsátani.
És ez neki is jó. Mert neki már más törvények közt kell lenni - nem a földi élet törvényei szerint, és ezzel magadhoz kötöd.. nem engeded.
Van egy Grimm (felnőtteknek) szóló mese: a szülők elvesztik egyetlen kicsi gyermeküket,.. nem tudnak megnyugodni, egyre sírnak. Megjelenik az édesanya álmában a kicsi: és panaszkodik: a sok könnytől olyan nehéz az ingecském, nem tudok haladni. Akkor megértik, az égi úton haladását máshogy tudják segíteni, engedik őt..
ezt nem ezo kategóriába kellett volna kiírnod, hanem az egészségbe
és akkor már ajánlottak volna 3-4 jó pszichológust, akik segítenének a problémádon...
orvoshoz kéne fordulnod mindenképp, minél előbb
Köszönöm szépen a válaszokat.
Megpróbálom magamban lezárni, letisztázni a dolgokat.
Utolsó kérdező. Szerintem ekkora baj nincsen, hogy egyből "pszichomókushoz" kelljen mennem. :)
Mindig is próbáltam magamban megoldani a problémáimat, eddig sikeresen.Aztán ki tudja, lehet ez lenne a megoldás.
#8 "tényleg kezelést igényelt volna" jaj.
a pszichiáterek pechére, az magától elmúlt. Nem tudták szegény kérdezőre ráborítani a gyógyszereiket. :)))
Nem egészen világos, hogy 2 éve voltak pánikrohamaid, vagy azóta is rosszul vagy?
Utóbbira tippelek.
Akkor pedig egy pszichológus eléggé kellene ide. Vagy ha 2 év alatt nem ment, akkor majd 20 év alatt akarsz meggyógyulni?
Pszihiáterhez ne menj, gyógyszer nem hiszem, hogy kellene.
Tényleg megpróbálhatsz megbocsátani neki... idáig erre még nem gondoltál? Mert akkor még lehet esélye.
Szívből persze - merthogy a rohamok is onnan jönnek.
Névleges bocsánat nem sokat ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!