Egyik alkalommal arra ébredtem, hogy a mamám mosogatás közben a mosogatóba ejtett egy edényt. Ugyanakkor ezt megelőzően azt álmodtam, hogy egy barátom egy bombát akart hatástalanítani, de sehogy nem sikerült neki és két perc múlva felrobbant. A robbanó hang pillanatában hallottam az elejtett edényt is.
Az álmot nagyon hosszúnak éreztem, ennek ellenére lehetséges-e, hogy a külső zaj hatására alvás közben az agy beindít egy ilyen képsorozatot, egy álmot, amihez kapcsolhatom a külvilágból érkező zajt és azt ennyire gyorsan lepörgeti? Tehát az álmok tényleg csak egy pillanatig tartanak és ezek szerint külső zaj hatására is létre jöhetnek?
Az álmot úgy kell elképzelni, mint egy nagy gömböt, amibe mindenfélét beledobálsz. Ott nincs idő, megtörténhet akár 100 dolog is egyszerre. Tudom, nehéz elképzelni, de a tudatalattid határtalan. Csak te nem (ahogy senki más sem, természeresen).
2011. júl. 30. 23:08
2/12 anonim válasza:
Erre már én is gondoltam, szerintem is ezért lehet, olvastam is róla. De hogy mit azt pontosan nem tudom. De nekem is volt már hasonló.
2011. júl. 30. 23:09
3/12 anonim válasza:
Tudatalatti bármire képes szó szerint. Még jó, hogy tudatalattinak hívják és nem tudod kezelni. Ha elkúrnád ki is nyírhatnád magad.
2011. júl. 30. 23:10
4/12 anonim válasza:
Én is szoktam úgy lenni, hogy álmodok csörög a telóm (ébresztő) és belekerül az álmomba a hang, úgy hogy álmomban is gondolkozok hogy mi ez a különös zaj...
2011. júl. 30. 23:19
5/12 anonim válasza:
Az álom néha csak 1-1 képből áll, azért tud ilyen gyors lenni.
2011. júl. 30. 23:23
6/12 anonim válasza:
Hasonló dolgok már velem is történtek álmomban, mindig pont akkor, és milyen érdekes, hogy ha villámlik, akkor te a dörgésre felébredsz, de pont akkor, amikor kezdődik a hanghatás :D
2011. júl. 30. 23:29
7/12 anonim válasza:
Szerintem lehetséges, persze, alvás közben az agy kikapcsol, és hát nagyon kevés dolgot tudunk megjegyezni az álmunkból.
Előfordulhat az, hogy ami a valóságban történik 1 perc eseményeit dolgozzák fel, még az álomban ez sokkal többnek tűnik, mondjuk 1 napnak... Az agyban az elektronok, kevesebb min 0,0002 másodperc alatt eljutnak minden hova.
2011. júl. 31. 00:17
8/12 anonim válasza:
én is álmodtam vmi szokásos hülyeségről, amikor megjelent apukám az álmomban és beszélt hozzám egyre hangosabban. a végén felébredtem és ott állt az ágyam mellett. ébresztgetett.
2011. júl. 31. 21:10
9/12 anonim válasza:
Nem feltétlenül tartanak egy pillanatig,de tarthatnak egy pillanatig is.
2011. aug. 2. 03:43
10/12 anonim válasza:
Ott az Eredet cimű film, ahol reálisan van ábrázolva az ember álmodás közben, ezenkivül is persze egy király film...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!