Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Ha valaki álmodott már tudatos...

Ha valaki álmodott már tudatosan, le tudná írni az élményét?

Figyelt kérdés
2011. máj. 18. 17:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

én féltem a tűztől és egyszer régen beszélő tűzzel álmodtam, és le akartam győzni, és legyőztem, meg többször álmodtam zuhanós álmot, de nem akartam gyorsan "földet érni"

és "meghalni" ezért mindig nagyon lassan majd észrevettem hoyg az ágyamban vagyok.

2011. máj. 23. 20:50
 12/17 anonim válasza:

Többször is irányítottam már az álmom, de mindig csak közben döbbenten rá, hogy ez nem a valóság. Ekkor általában elkezdtem kedvemre formálni az eseményeket, de sajnos a legtöbbször igen hamar felébredtem a felismerés után, pedig...

A két kedvencem (amire emlékszem még most is):

Egy nagyon valósághű álomban voltam, valahogy mégis rádöbbentem ennek a tényére, így azt is tudtam, hogy bármit megtehetek. Az is eszembe jutott, hogy ilyenkor hamar felébredek, ezért elkezdtem rohanni/repülni. A szülőfalum utcáján voltam, és kb a harmadik házba mentem be, és tudtam, hogy bent lesz egy velem egykorú, csinos, vonzó, kedves leányzó (természetesen a valóságban abban a házban csak egy idős pár lakott, de ebben a világban én határoztam meg a dolgokat akkor már). Varázslatos volt a dolog, szó szerint álomszerű :P Nem is vesztegettük az időnket szavakra, elég volt egymás szemébe nézni, és tudtuk, most csak egymásra vágyunk. A többiről úriember nem beszél :)

Ebben voltam aktív a leghosszabb ideig ("végigéltem" amit akartam), miután felismertem, hogy ez álom, és eddigi életemben ez volt a legkellemesebb is. És nem, reggel nem volt nedves a lepedő :P

Az egyik ilyen az volt, amikor egy barlangban védtem embereket, miközben valami árnyék-démon-varázsló szerű lény közeledett (hozzáértőknek: aquir), akik tudvalevőleg kegyetlen teremtmények, és morbid örömüket lelik mások minél több szenvedéssel való elpusztításának. Én is egy halandó voltam, mint a többiek, hiszen ekkor még nem tudtam, hogy álmodok. De azért bátorítottam a többieket, tartsanak ki, maradjanak csendbe, nem biztos, hogy megtalál. Akkor lettem ideges, amikor egy az a megkeseredett típusú idősebb asszony teljesen bepánikolt, és hisztériásan elkezdett óbégatni, mindenkit halálra ítélve ezzel. Közel voltam ahhoz, hogy mielőtt ideér az aquir én magam ölöm meg, de aztán erőt vettem magamon, és inkább arra gondoltam, elébe megyek az iszonyatnak, hátha valahogy megmenthetem a többieket. Egy ilyen rácsos kapun át kezdtem el vele kommunikálni - amiről tudtam, hogy egy pillanatig sem tartsa fel, ha ölni készül -, és megpróbáltam észérvekkel meggyőzni, hogy mi nem jelentünk számára semmit, csak el akarjuk hagyni a barlangot, semmi haszna a birkaként való lemészárlásunknak. Erre kárörvendő, gusztustalan vigyorral a rovar arcán azt "mondta", hogy hisz tudom, hogy soha nem engedne el minket. Na ezen a kegyetlenségen olyan szinten feldühödtem, hogy nekitámadtam. És ez volt az a pillanat is, hogy rádöbbentem, álmodom. Nos, az én képzeletemben lényegében véve én vagyok az Isten, így egy csapásra a nemlétbe taszítottam a bestiát. Azonban sajnos, mielőtt visszaértem volna az emberekhez, hogy megmondjam nekik minden rendben, nem kell félniük, felébredtem. Azért jó élmény volt.

2011. máj. 24. 10:46
 13/17 anonim válasza:
Én ha álmodok, szinte mindig tudom irányítani magam, tehát nem olyan, mintha egy filmet néznék, hanem mintha egy szupervalósághű játékkal vagy szimulátorral játszanék. Ilyenkor tudok gondolkozni, és tudatosan cselekedni. A sok alkalomból viszont párszor volt olyan, hogy elgondolkoztam, és eszembe jutott, hogy ez csak egy álom, és bármit megtehetek. A baj csak az, hogy amint eszembe jut, hogy csak álmodok, egyből fölébredek :(
2011. máj. 24. 17:54
 14/17 anonim válasza:
Általában ha elalvás előtt valamire/valakire erősen gondolok, az szerepelni fog álmomban. De ez így tudatos, ezért is szokott az ilyen álmom rossz lenni. Ha csak spontán álmodok valamit, az mindig boldog. A tapasztalatom az: nem kell, hogy erőltessük a dolgokat, majd lesz valahogyan az életben!
2011. máj. 25. 11:53
 15/17 anonim válasza:
Nekem még csak egyszer sikerült :D Félálomban voltam és már kezdtem érezni,hogy mindjárt fel fogok ébredni.Egy limuzinban ültem,és vártam,hogy megérkezzünk a helyre ahova megyünk.De már kezdtem ébredezni,ezért mondtam magamban,h ne ébredj feel!!ne ébredj feel!!!! és rájöttem,hogy csak ki kell találnom,hogy hova akarok menni :D és kitaláltam és megjelent és nagyon jó álom volt :D
2011. máj. 25. 21:27
 16/17 anonim válasza:
uramatyám, csupa fura álom, az enyém ezekhez képest elég beteg volt. Nagyimékhoz menekültem a sötétség elől, csengettem, de nem nyitották ki, aztán egyszer csak tudatosult bennem, hogy álmodom és irányíthatom. Akkor nagyon azon voltam, hogy ezt a képességet megtanuljam. És, hogy mire használtam? Elkezdtem lebegni a föld felett, kiáltottam, hogy tűnjenek el a fenyegető sötét árnyak, mire eltűntek. A következő mondatom az volt, hogy akkor most jöjjön egy jó pasi, mire a sarkon befordult egy magas szőke félhosszú hajú kisportolt enyhén borostás alak. Aztán felébredtem. A mai napig röhögök rajta, repkedhettem volna, vagy létrehozhattam volna egy szivárványt, erre borostás fickót kértem. Voltam vagy 12...
2011. jún. 17. 00:11
 17/17 anonim válasza:
Nekem eddig 3x volt olyan.2x volt az,hogy álmodtam,aztán 1 kisebb hajnali fény icipicit kizökkentett az álmomból xD Ezután 1 percig se kép se hang,gondoltam arra h mennyire kéne már 1 kutya,és azt álmodtam h lett 1 kutyám.Nemtom mennyire érthető,de irányítottam miről akarok álmodni,de közben tudatosan,tehát észleltem pl.ha apám horkolt.1x pedig olyan volt,hogy normálisan aludtam,de közben hallottam minden egyes apró zajt,ja meg párszor volt olyan is(ez nemigazán ide de azért leírom ;) ),hogy lecsuktam a szememet,álmodtam azt h 1 labda pattog az arcom felé,és amikor az arcomba pattant,felkeltem xD
2011. júl. 4. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!