Mitől alakulhat ki alvási paralízis?
Mivel az alvásparalízisból át tudsz jutni testen kívüli élménybe, érdemes elolvasni:
* Automatikusan eltávolított tartalom.
A kérdésre válaszolva: én úgy tudom, stressz okozza
Nekem 2x volt, és mind a 2x nagyon stresszes időszakomat éltem. Állítólag serdülő meg fiatal korban gyakoribb (én 16-17 éves voltam, amikor történt)
Utolsónak: az alvási paralízis az az állapot, mikor mélyalvásban a legintenzívebb álomszakaszban az agyad lebénítja atested, hogy tegyél kárt magadban esetleges akaratlan mozdulatokkal: pl álmodban veresókszel, és a valóságban is lekezdesz püfölni, stb. Mert ha nagyon beleéled magad az álomba (amire nagy az esély, mivel ez a legintenzívebb álomszakaszban történik), akkor megsérülhetsz, de pl volt olyn, aki paralízisből ébredve az ablakon is kiugrott :)
Na és eközben a paralízis közben fel lehet ébredni, nem gyakori, de előfordul. Ekkor ezt az ember úgy éli meg, mint valami testen kívüli élményt, ugyanis még álmodik, az agy nem ébredt fel teljesen, de már a valóságot is észleli, és mindeközben béna: a paralízis fokozatosan oldódik fel. Ebben az állapotban sokan úgy élik meg az álom-valóság-lebénultsáég hármasát, hogy az paranormális élmény, hiszen az álombéli alakot látja a szobájában, stb.
Erről ír a kérdező is.
Hű, bocs a béna gépelésért:
tehát: - NE tegyél kárt magadban
- álmodban verekszel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!