Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Mitől alakulhat ki alvási...

Mitől alakulhat ki alvási paralízis?

Figyelt kérdés
2010. dec. 31. 17:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
12%

Ugye nem akarsz magadnak előidézni?

Csak mert nekem volt "szerencsém" átélni, és ne akard magadnak!

[link]

[link]

2010. dec. 31. 18:05
 2/12 A kérdező kommentje:
Hát nálam sajnos elég gyakori...:S És nem valami jó...:S
2010. dec. 31. 18:19
 3/12 anonim ***** válasza:
6%
Mindenkinek van ilyen minden éjjel, csak jó esetben átalussza az ember. Ha te rendszerint felébredsz közben, annak az okát nem tudom, de vigasztaljon, hogy normális (ha amúgy jól alszol), mégha nem is kellemes.
2010. dec. 31. 18:25
 4/12 anonim ***** válasza:

Mivel az alvásparalízisból át tudsz jutni testen kívüli élménybe, érdemes elolvasni:

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2011. jan. 1. 07:01
 5/12 anonim ***** válasza:

A kérdésre válaszolva: én úgy tudom, stressz okozza

Nekem 2x volt, és mind a 2x nagyon stresszes időszakomat éltem. Állítólag serdülő meg fiatal korban gyakoribb (én 16-17 éves voltam, amikor történt)

2011. jan. 1. 10:26
 6/12 anonim válasza:
Lehet hülye vagyok de elolvastam a linkeket és nem pontosan értem mi is azaz alvásparalízis. Valaki leírna plz.
2011. jan. 5. 14:50
 7/12 anonim ***** válasza:

Utolsónak: az alvási paralízis az az állapot, mikor mélyalvásban a legintenzívebb álomszakaszban az agyad lebénítja atested, hogy tegyél kárt magadban esetleges akaratlan mozdulatokkal: pl álmodban veresókszel, és a valóságban is lekezdesz püfölni, stb. Mert ha nagyon beleéled magad az álomba (amire nagy az esély, mivel ez a legintenzívebb álomszakaszban történik), akkor megsérülhetsz, de pl volt olyn, aki paralízisből ébredve az ablakon is kiugrott :)

Na és eközben a paralízis közben fel lehet ébredni, nem gyakori, de előfordul. Ekkor ezt az ember úgy éli meg, mint valami testen kívüli élményt, ugyanis még álmodik, az agy nem ébredt fel teljesen, de már a valóságot is észleli, és mindeközben béna: a paralízis fokozatosan oldódik fel. Ebben az állapotban sokan úgy élik meg az álom-valóság-lebénultsáég hármasát, hogy az paranormális élmény, hiszen az álombéli alakot látja a szobájában, stb.

Erről ír a kérdező is.

2011. jan. 5. 20:45
 8/12 anonim ***** válasza:

Hű, bocs a béna gépelésért:

tehát: - NE tegyél kárt magadban

- álmodban verekszel

2011. jan. 5. 20:47
 9/12 anonim válasza:
Köszi a választ, akkor már volt ilyenem miután altatásban műtöttek és az altatószer nem hatott rendesen é emlékeztem az altatás első 5 percére amikor kaptam izomlazítót és begörcsölt a rekeszizmom és azthittem megfulladok(állítólag erre 10000ből 1 ember emléxik altatóorvosomat megkérdeztem), és utána álmodtam sokszor hogy megfulladok és egyszer lila fejjel ébredtem levegőt akartam venni de nem tudtam-ezt mellettem alvó mondta mert nem is emlékeztem rá-állítólag azután kezdtem el levegőt venni hogy megrázott. Ez akkor lehet h ilyesmi volt nem?
2011. jan. 6. 13:19
 10/12 anonim válasza:
Szerintem nem alvási paralízis amiről utolsóként írsz,hiszen ott működik a tested,csupán nincsen kapcsolat az izmok és az őket mozgató idegrendszer között.Teljesen egészséges fiziológiás állapot,hiszen az a szerepe hogy ha elalszol akkor az álomban tett önkéntelen mozdulatok ne ébresszenek fel,hiszen akkor percenként felriadnál és nem tudnál pihenni.Ez egy normális blokk az izom és idegrendszer között.(Nem azért h ne sértsd meg magad vagy ilyesmi).Az alvási paralizis tehát mindenkinél van,csak néhányan beleébrednek ebbe az állapotba és rettentően ijesztő h nem tudnak mozogni,illetve különböző hallucinációk kísérik(valaki ül az ágyuk szélén vagy pl a mellkasukon).Ezek megszokhatóak,ezek kezelése megtanulható,ebből az állapotból ki lehet jönni (pl légzésfigyeléssel)és egyéb más tudatállapotba is átléphetünk vele.Én minden éjjel törekszem ennek az állapotnak a létrehozására,több kevesebb sikerrel.Ennek a képességnek a megléte adomány,nem pedig "betegség" amiért az ember orvoshoz megy.
2012. febr. 21. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!