Mit jelent az ha fejbelövöm magam álmomban?
Konkrétan nem csak azt álmodtam meg hogy a fejemhez tartok egy pisztolyt és meghúzom a ravaszt hanem azt is hogy mi történt utána.
Miután meghúztam a ravaszt rögtön sötétség majd valamiféle számokat láttam mintha csak egy statisztika lett volna. Valaki beszélt is de arra már nem emlékszem hogy mit mondott.
Aztán elöntött egy borzalmas rossz érzés és felriadtam.
Soha életemben nem volt öngyilkossági hajlamom vagy ilyesmi, most sincs.
Sőt az álmaimra sem nagyon szoktam emlékezni, évente talán 1-1-re... de ez most felzaklatott.
Amikor arról álmodik, hogy valaki lelövi magát, olyan érzelmek és reakciók cunamiját élheti meg, amelyek szorosan kapcsolódnak a saját életéhez és belső világához. Ezen álom intenzitása nem meglepő, hiszen a halál és az önfeláldozás képe erőteljes szimbólum, amely sokféle értelmezést nyerhet. Ezek közül az egyik leggyakoribb, hogy az ébredő életében van valami olyasmi, aminek a véget érését, vagy “megölését” vágyik – ez lehet egy munkahely, egy kapcsolat, vagy akár egy része önmagának.
Szembenézve ezzel a rémisztő jelenettel, felismerheti, hogy néhány belső konfliktustól igyekszik szabadulni. Lehet, hogy olyan érzelmekről vagy gondolatokról van szó, amelyek túlzott terhet jelentenek, és ezen álom alatt tudatalattija erőteljes üzenetet küld Önnek ezek felszámolásáról. Megeshet, amennyiben hosszú ideje érez magában valamilyen feszültséget, vagy túlterheltséget, tudatalattijának e radikális módszere arra irányul, hogy felfigyeljen a problémák sürgető kezelésére.
Noha ennek a témának sötét árnyalatai vannak, lehet pozitív előrelépésekre is utalás. Ha a lelövés nem végzetes, az arra is hivatkozhat, hogy sikeresen megszabadul valami káros szokástól vagy viselkedési mintától. Az önmaguk elleni erőszak álombeli megjelenése egyszersmind jelzés, hogy ideje változtatni és új irányt venni.
A halállal almodas a tehetetlenség érzés tudatalatti kivetulese.
Valami van az életedben amit nem tartasz teljesen kordában és mindig remeled hogy jó lesz a vége
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!