Miért álmodtuk ugyanazt többször anyával?
Sziasztok!
Anyának mondtam ,hogy mit álmodtam tegnap.
Azt ,hogy ki tettek minket a jelenlegi albérletünkből és az egyik régibe mentünk vissza ,de bujkálni kellett , mert nem vehettek észre minket.
Sose meséltem neki még erről,és mondta hogy ő is már többször álmodta ezt, ahogy én is
Miért lehet ez???
Az az elmélet, hogy az emlősök álmai az agy és az idegrendszer edzését szolgálják lehetséges jövőkre, tudományos kutatásokkal valamennyire alátámasztott.
Főbb Pontok:
Fenyegetések szimulálása: Az álom segíthet veszélyhelyzetek gyakorlásában, csökkentve a valós reakció kockázatait.
Memória és tanulás: Az álmok (különösen REM-fázisban) hozzájárulnak az emlékek feldolgozásához és készségek megerősítéséhez.
Új helyzetek gyakorlása: Az álmok gyakran szokatlan vagy ismeretlen helyzeteket szimulálnak, növelve az alkalmazkodóképességet.
Idegrendszeri fejlődés: Az álmodás segíti az idegpályák fejlődését, különösen fiatal emlősöknél.
Bizonyíték:
Patkánykísérletek: Alvás közben az agyuk újrajátszotta a napi tevékenységeket, például labirintusok feltérképezését.
Ragadozó-préda álmok: A túlélési készségeket erősítik az álomban megjelenő szituációk.
Következtetés:
Az álmok többfunkciós folyamatok, amelyek segíthetnek a múlt feldolgozásában és a jövőbeli helyzetekre való felkészülésben.
Szóval lehet hogy történt már veletek ilyen, vagy tartotok ettől jelenleg. Történt valami, ami mindkettőtöket erre emlékeztette, habár tudatosan nem vettétek még észre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!