Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Miért álmodtuk ugyanazt...

Miért álmodtuk ugyanazt többször anyával?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Anyának mondtam ,hogy mit álmodtam tegnap.

Azt ,hogy ki tettek minket a jelenlegi albérletünkből és az egyik régibe mentünk vissza ,de bujkálni kellett , mert nem vehettek észre minket.

Sose meséltem neki még erről,és mondta hogy ő is már többször álmodta ezt, ahogy én is

Miért lehet ez???

ma 18:36
 1/1 anonim ***** válasza:

Az az elmélet, hogy az emlősök álmai az agy és az idegrendszer edzését szolgálják lehetséges jövőkre, tudományos kutatásokkal valamennyire alátámasztott.

Főbb Pontok:

Fenyegetések szimulálása: Az álom segíthet veszélyhelyzetek gyakorlásában, csökkentve a valós reakció kockázatait.

Memória és tanulás: Az álmok (különösen REM-fázisban) hozzájárulnak az emlékek feldolgozásához és készségek megerősítéséhez.

Új helyzetek gyakorlása: Az álmok gyakran szokatlan vagy ismeretlen helyzeteket szimulálnak, növelve az alkalmazkodóképességet.

Idegrendszeri fejlődés: Az álmodás segíti az idegpályák fejlődését, különösen fiatal emlősöknél.

Bizonyíték:

Patkánykísérletek: Alvás közben az agyuk újrajátszotta a napi tevékenységeket, például labirintusok feltérképezését.

Ragadozó-préda álmok: A túlélési készségeket erősítik az álomban megjelenő szituációk.

Következtetés:

Az álmok többfunkciós folyamatok, amelyek segíthetnek a múlt feldolgozásában és a jövőbeli helyzetekre való felkészülésben.

Szóval lehet hogy történt már veletek ilyen, vagy tartotok ettől jelenleg. Történt valami, ami mindkettőtöket erre emlékeztette, habár tudatosan nem vettétek még észre.

ma 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!