Gyakran álmodom lépcsőkkel?
Nem mindig emlékszem az álmaimra, de ha lépcsőkkel álmodom - elég gyakran visszatérő motívum évek óta-, azokra mindig. Hosszabb idő elteltével is. Közös motívum még, hogy ezeken a lépcsőkön borzasztó nehéz közlekedni, mindig félelmet okoz. Vagy hatalmasat kell lépni, vagy nagyon keskeny és nincs korlát, vagy kimarad egy-egy
lépcsőfok.
A legutóbbi álmomban nagypapám koporsóját kellett felvinni egy lépcsőn, ahol a temetése volt. Nem én vittem, én csak kísértem. Először nem tudtam kinek a temetése, aztán egy pillanatra megláttam nagypapám arcát. Egyébként ő már évtizedek óta halott, szerettem ugyan, de túl közel nem állt hozzám.
Kérdésem: mit jelent a gyakori lépcső szimbólum, illetve ez a három így együtt: lépcső- koporsó - temetés.
Megköszönöm, ha valaki tudja értelmezni és leírja.
1. Én is azért írtam, hogy mindig veszélyes ezeken a közlekedés, mert én is mindig attól félek, hogy lezuhanok. A való életben én is tériszonyos vagyok, de lépcsőkkel még nem volt ilyen tapasztalásom.
Álmomban rendszerint egyedül közlekedek ezeken a lépcsőkön, kivéve most ez utóbbit, ahol összekapcsolódott a dolog temetéssel, koporsóval.
Hmm.. Hát igen, ez már nehezebb feladvány, hogy hogy jöhet ide vajon a nagypapa temetés?
Az nem lehetséges, hogy a papa halála után volt valami nehezebb életszakaszod? Valami bizonytalanabb élethelyzet. Talán félsz, hogy egy hasonló szituáció visszatér. Vagyis lehet, hogy az a régebbi szorongató helyzet most így jött fel álmodban.
Nekem ilyen kicsavarodott lépcsők is szoktak lennihogy így megcsavarodik, vagy olyan furán van a fordulója, hogy van ott egy hézag vagy mi és nem bírom átlépni mert túl hosszú.
Meg olyan lépcsők, aminek ilyen létra szerű keskeny fokai vannak és át lehet közte látni 🙀 utáloom!
3-as, tinédzser voltam, mikor a papa távozott, és teljesen normális volt körülöttem minden. Semmi különleges élethelyzet.
Látom, nem vagyok egyedül ezekkel a lépcsőkkel.🙂
4.; 5. Igen, nagyon jellemző a rozoga, hiányos lépcső nálam is. Félelmetes.
A lépcső általában fejlődést, haladást vagy átmenetet jelképezhet az életben. A lépcső felfelé vezető része gyakran az előrelépést, a fejlődést vagy a célok elérését jelképezi, míg a lefelé vezető része lehet az elakadást, a lejtmenetet vagy a nehézségeket.
Az, hogy nehézkésnek vagy félelmetesnek tűnnek, lehet azért, mert a fejlődési/átalakulási folyamatok kihívást jelentenek számodra.
A koporsó általában az elmúlást, a veszteséget vagy a befejezést szimbolizálja az álomban. Gyakran az elengedést, a búcsút vagy a gyászt hordozza.
A temetés általában a befejezést, a zártságot, vagy a múlt elengedését jelképezi. Az új kezdetet, az átalakulást vagy az elengedést jelenti. Az, hogy nem te vitted a koporsót csak kísérted, szimbolizálhatja azt, hogy a veszteséget elfogadtad.
Ha ezek a szimbólumok EGYÜTT jelennek meg az álmodban, az lehet arra utal, hogy életedben vagy tudatodban fontos változások, befejezések vagy átalakulások történnek. Az álom arra figyelmeztethet, hogy szükséges lehet valamit elengedni vagy befejezni ahhoz, hogy új kezdetekre, fejlődésre vagy átalakulásra nyíljon lehetőséged.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!