Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Miért gondolják az emberek,...

Miért gondolják az emberek, hogy bármit is jelent az álmuk?

Figyelt kérdés

Számomra nem logikus, miért kellene feltételezni, hogy jelent bármit is a sorsukat illetően.

Meg még ha arról is van szó, hogy egy lehetséges jövőbeli eseményről van szó, az egy dolog. Bele lehet magyarázni, hogy ez egy lehetőség, ha jól alakítja a sorsát az ember (szóval ki lehet védeni azt a gyakori eshetőséget, hogy mégsem valósul meg). De hogyan egyeztethető össze az álmok ilyen, szószerinti értelmezése a szimbólikus értelmezéssel, ami szintén legalább annyira népszerű? Meg egyáltalán mi lenne a mechanikája annak, hogy üzeneteket szimbólikus formában kapunk: az agyunk direkt megszivat azzal, hogy lefordítja szimbólumokra az üzenetet, amit érzékel az univerzumból?

2023. nov. 7. 09:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
49%

Nem ilyen egyszerűek az álmok...

Egészen konkrét és durva élettapasztalatom van. Egy társaság 2 évre elmarta tőlem páromat és teljesen őrülten viselkedett velem szemben. Senki nem hitte volna, hogy valaha is visszatér. Kezdtek engem bolondnak nézni. Én küzdöttem, de már mindenki reménytelennek hitte. Már én sem hittem. Kisfiúval és mennyországi lépcsővel volt álmom. Álmoskönyvből csak tisztulást és győzelmet lehetett kiolvasni. Párom benne sem volt az álomban. Saját képességekkel mégis megfejtettem vagy legalábbis erősen éreztem, hogy visszatér és ezt küldték nekem. De a fizikai részem akkor-sem hitte. Mert már pont feladtam. 2 hét múlva visszatért teljesen váratlanul, senki nem szólt róla, az ajtónk előtt állt. Ez történt nyáron és azóta együtt élünk, teljesen rendbe-jött a tudata, leszámoltunk a társasággal, és egyik tag fel is lett jelentve. Akkor duplán döbbentem rá, hogy az álom...

Nem ez volt az egyetlen ilyen álmom, de ez a legkirívóbb jelenleg.

Öngól oda. :P

S akkor azt még el sem mondtam, hogy párom élő bizonyíték az okkultizmus létezésére. Ugyanis átokkal szedték el és mágiával szereztem vissza.

2023. nov. 7. 14:12
 12/18 anonim ***** válasza:
77%
Ha benne vagy, szívesen elolvasnám ennek a részleteit privátban. Nagyon érdekel az ilyesmi.
2023. nov. 7. 14:14
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem gondolom túl, jövendölést nem nézek ki az álmokból, de azt mindenképpen, hogy amit álmodunk, annak oka van. Leginkább valami rejtett, tudatalatti tartalom, ami foglalkoztat, lehet, hogy nem is a tudat szintjén.
2023. nov. 7. 15:01
 14/18 A kérdező kommentje:
#11: sok minden van itt leírva... de ha a párodat átokkal próbálták elmarni, és az élet pedig bizonyította, hogy nem hatott, az hogyan bizonyítja, hogy az átok működik?
2023. nov. 7. 15:21
 15/18 anonim ***** válasza:
hát mert állítólag jelent, olvass utána.. van hogy az ember megél valamit és utána érzi a dejavu-t és tudja hogy ezt a pillanatot már egyszer megálmodta, de ezt álom után nem is tudhatod hogy jaj ez aztán a jövő.. mellesleg tudat alatti üzenetek vagy mik jelennek meg az álmodban, vannak akik ezekkel foglalkoznak, akkor az ő melójuk szart sem érne? mert én hiszek benne
2023. nov. 7. 15:28
 16/18 anonim ***** válasza:
Privátban fogok válaszolni.
2023. nov. 7. 15:29
 17/18 Grimfox ***** válasza:
100%
Mert ezzel nem csak laikusok, meg babonás emberek foglalkoznak, hanem ezt a pszichológia kutatja, és alkalmazza is. Persze amit a pszichológia csinál, az nem ilyen Krúdy álmoskönyv jellegű, hanem tényleges kutatásokon alapszik.
2023. nov. 7. 18:02
 18/18 anonim ***** válasza:
Vannak karmikus álmok a tisztább tudatú emberek számára, de idáig lehet hogy nem fogsz eljutni.
2023. nov. 8. 13:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!