Digitális álomnapló vezetése segíthet tudatos álom előidézésében?
Nos engem réges-régóta foglalkoztat a tudatos álmodás illetve alvásparalízis témája, és régen (kb 2018-ban) vezettem fizikális álomnaplót, viszont az betelt, ezután felhagytam az álomnapló vezetéssel, viszont az álmaim feljegyzésével nem! Azóta is, ahányszor álmodok, Samsung Notes-ba fel szoktam írni. Amennyiben nem szükséges, nem is térnék vissza a fizikális álomnaplóra, ugyanis digitálisan sokkal gyorsabban tudok írni, kevésbé fárad el a kezem, illetve éjjel is könnyen hozzá tudok nyúlni. A kérdésem az lenne, hogy digitális módon vezetett álomnapló ugyanolyan arányban növeli a tudatos álmodás valószínűségét, mint a fizikális, vagy semmit sem ér ahhoz képest? (azért teszem fel a kérdést, mivel megfordult a fejemben, hogy digitálisan nem tudok az álmaimhoz illusztrációt készíteni, ez a feltevésem reális, vagy baromság?)
Előre is köszönöm a válaszokat!
3.
Digitálisan sokkal részletesebben írom le az álmaim, több okból:
- Nincs korlátozott hely/oldalszám
- nem fárad el a kezem
- gyorsabb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!