Hogy álmodjak tudatosan, ha...?
2017 óta vezetek álomnaplót. Eddig még semmi eredménye sincs. Mondjuk néha jó visszaolvasni azt a sok f@$zságot, amit összeálmodok. :D
Amúgy álmodsz, csak nem emlékszel rá. Próbálj sok ébresztőt állítani reggelre (óránként), amiket csak kinyomsz, s fekszel is vissza. Akkor nagyobb az esélye, hogy fix ébredés előtt álmodsz valamit, s akkor arra emlékszel is majd.
Köszi, majd kipróbálom
Azt tudtam amúgy, hogy minden éjszaka álmodunk, csak balfasz vagyok emlékezni xD
Én egyszer próbáltam tudatosan álmodni, az a technika valahogy így szólt:
Lefekszel aludni, figyeled magad és amikor már érzed, hogy pillanatokon belül elalszol, akkor a mutató és a középső ujjadat elkezded nagyon enyhén mozgatni fel-le, egymástól függetlenül. Ezt csinálod kb. 30 másodpercig, majd (ez furán fog hangzani) befogod az orrod és megpróbálsz levegőt venni.
Ez nálam úgy történt, hogy az ujj mozgatás közben elaludtam, viszont ezt is álmodtam. Az orrom befogása már álom volt, és a befogott orromon keresztül is be tudtam szívni a levegőt. Itt rájöttem, hogy álmodok és csinálhatnék bármit, de sajnos szinte egyből felébredtem. Csak egyszer próbáltam ki, lehet, hogy másnak sikerül bent maradnia, vagy pedig gyakorolni kell és meglesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!