Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Ez alvásparalízis?

Ez alvásparalízis?

Figyelt kérdés

Többször érzékeltem már ilyet. Tegnap például elalvás közben, még ilyen félálomban lévő fázisban azt kezdtem el álmodni, hogy focizok, és 1-2 percen belül arra ébredtem fel, hogy rúgok egyet a lábammal, ugyanúgy mint az álmomban a focilabdába. Persze felébredtem rá, de tényleg nem telt el 1-2 percnél több. Aztán volt olyan is, hogy az volt az álomban, hogy a kutyának dobok el labdát, akkor pedig a kezem csinált dobómozdulatot, arra is felébredtem.

Bár én úgy tudom, hogy az alvásparalízis az az, amikor pont hogy nem tudsz megmozdulni, viszont az agyad félig ébren van, és úgy érzed az álmokat, mintha valóság lenne. Nem tudom tényleg, de akkor ezt a jelenséget, amit én írtam, azt hogy hívják? Vagy mennyire van ez rendben?

2022. jan. 27. 11:59
 1/4 anonim ***** válasza:

Tudtommal az alvás paralízis az az, amikor hirtelen felébredés után nem tudod mozgatni a tagjaidat. De nem biztos. Viszont amit te leírsz, az semmi más, mint az agyad által küldött cselekvési elektromos jel végrehajtása, ami nálad jobban működik alvás közben, mint másoknál.

Alapvetően ezek a cselekvések (járás, futás, gyors mozgás), amit az agyad irányít, alvás közben "nem működnek" Legtöbb ember nem tud futni álmában, vagy pofont adni, mert blokkolva van. Nálad ezek szerint nincs teljesen :)

2022. jan. 27. 12:59
 2/4 anonim válasza:
52%
Ez nem alvás paralízis.
2022. jan. 27. 14:52
 3/4 A kérdező kommentje:
Jó, de akkor hogy hívják ezt a jelenséget, és mennyire normális?
2022. jan. 27. 23:18
 4/4 anonim ***** válasza:
Valószínűleg erre is van megfelelő szakkifejezés, hiszen ma már mindenre van. De kétlem, hogy gyakori lenne, és elmondásod alapján, nem veszélyes :)
2022. jan. 31. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!