Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Van olyan, aki ért az álmok...

Van olyan, aki ért az álmok jelentéséhez?

Figyelt kérdés

Van olyan, aki ilyen, olyan mértékben ismeretekkel rendelkezik ezen téma felől? Szívesen beszélgetnék ilyen személyekkel.

Gyakorlatilag nekem annyi elég, ha megmondod, mit jelent az, amit elmesélek, meg megindoklod, magyarázod kb, hogy miért is. Nyilván nem itt, Discordon / messengeren - hanghívás formájában...

2021. szept. 22. 11:57
 1/2 Grimfox ***** válasza:
Nem mondom, hogy értek hozzá, de valamennyire ismerem az álomszimbólumokat, egyszerű elemzést tudok végezni néhány álom esetén. De nem megyek discordra, és nincs messengerem. Csak itt tudok erről beszélgetni.
2021. szept. 22. 12:04
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Az álmokat igazából kizárólag az tudja megfejteni aki álmodta. Léteznek bizonyos általánosságok, de azokat sem lehet mindenkire ráhúzni. Pl a víz általában szexualitást jelent, de ha víziszonyom van mert kiskoromban majdnem belefulladtam, akkor értelemszerűen nekem jelentheti inkább a félelmet, fenyegetést vagy halált is.

Vagy fordítva: a pók a legtöbb embernél félelmet vagy halált jelent, de ha nekem egy madárpók háziállatom van gyerekkorom óta akivel mindig beszélgettem és a legmélyebb titkaimat megosztottam, akkor nálam pont hogy nem a halált fogja jelképezni.

Tehát az álom elemei mindenkinek mást jelentenek, ezért az általános "jelentése" inkább eltérít minthogy segítene megfejteni. (pl. egy ház az ember énjét, személyiségét SZOKTA jelenteni, mondjuk az esetek 70%-ában, de ha ennyivel letudod hogy biztos az, akkor lehet félre fogod értelmezni az álmodat. Lehet lefekvés előtt épp házfelújításon agyaltál és csak azért került bele :) )

Egy igazi álomfejtő (aki nem csak lehúzni akar vagy magát különlegesnek képzelni ezáltal), soha nem fogja megmondani neked hogy mi mit jelent, hanem tőled fogja kérdezni hogy NEKED mit jelent ez meg az. Mit tudom én ha egy cserép virág volt egy asztalon az álmodban, akkor el kell kezdenie kérdezgetni mindenfélét:

- milyen cserép, milyen a színe, az anyaga, ép vagy törött, mérete, méret a virághoz képest, az asztalhoz képest, tetszik-e, stb

- milyen virág van benne, mekkora, színe, hány virága van, szaga, milyen állapotban van, tapintása, tetszik-e, mit érzel ha ránézel, mit tennél vele, merre néz, milyen nagy, van-e valami furcsa benne,

ha ráérez a kérdező az eddigi válaszokból hogy az lehet egy nő az életedben akkor nővel kapcsolatos kérdéseket tesz fel a virágra (pl. mit érezhet ez a virág? gyakran szokta vajon ezt érezni? Szerinted mire vágyhat? stb)

- kérdések a cserépben lévő földről

- kérdések az asztalról (hány lába van, milyen, stb)

- kérdések a tárgyak kapcsolatáról (szélén van-e a cserép vagy a közepén, mennyire nehezedik rá, mennyire bírja az asztal stb. stb)

Sokszor amúgy ezekre a kérdésekre a válaszok úgy jönnek hogy valójában nem is emlékszel az álomra hanem ott abban a pillanatban "találod ki", még ha emlékezésnek tűnik is, és "csak" a tudatalattidból húzod elő a válaszokat.

Sokszor az álomfejtőnek ennél több dolga nincs is (mármint kérdezgetni), mert mire minden kérdésre válaszoltál, legtöbbször már magad is rájössz hogy mi mit jelent számodra és miért is ez volt az álmod.

(pl a virág lehet a párod, az asztal meg te és esetleg nagy teherként súlyosodik ő rád (pl ha óriási és nehéz a cserép, rozoga az asztal, stb), ha a szélén van akkor nem stabil a kapcsolatotok, ha félsz hogy leesik akkor félsz hogy vége lesz, ha tetszik hogy leeshet akkor meg lehet örülnél ha vége lenne, stb)

Ami még szokott lenni hogy szinte sose a "fő cselekmény" a lényeg egy álomban, hanem az ilyen kis háttérsemmiségek. Pl lehet hogy az álmod az hogy üldöznek vadállatok és egy elhagyatott házban találsz menedéket és zihálva lesel kifelé hogy elmentek-e már az állatok, de a lényeg pont az a cserép virág az asztalon a házban amire nem is figyeltél fel igazán.

Pont ilyen az életünk is, hogy el vagyunk foglalva a hétköznapi dolgainkkal, elsöprő érzelmekkel és "nagy" eseményekkel, és nem vesszük észre pl az irányt amerre az életünk tart, az apró dolgok életutat meghatározó jelentőségét, a "háttérben" zajló tudatalatti történéseket. Pont ezek felismerésében segíthet az álomfejtés, hogy ami addig tudat alatt volt (és irányította a sorsodat) annak legalább egy része tudatos, és ezáltal megváltoztatható lehessen.

Nagyjából ennyi, nem egy nagy ördöngősség igazán, és a lényeg amit kezdesz utána vele. Ha komolyan veszed, akár sorsfordító is tud lenni egy ilyen "álomfejtés". (azért teszem idézőjelbe, mert az álom az csak egy "ürügy" aminek kapcsán lehet a tudatalattiból előhúzni dolgokat. Ugyanolyan jó lehet az ha csak azt mondom hunyd be a szemed és képzelj el egy mittomén erdőt és kezdj el mesélni róla, a kis részleteket meg ugyanígy el lehet kezdeni kérdezgetni innen kiindulva is, nem kell hozzá álom. Ez azért jó mert sokan egyáltalán nem emlékeznek az álmukra, így ilyen vizualizációval náluk is mégis lehet "álomfejtést" csinálni)

2021. szept. 22. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!