Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Hova kerülünk meditálás közben?

Hova kerülünk meditálás közben?

Figyelt kérdés
Sokszor eszembe jut ez a kérdés mert hetente minimum háromszor meditálok. Minden alkalommal piros tetős házakat és furcsa fehér virágokat látok, amiknek nárciszhoz hasonló illatuk van. Ez a hely teljesen az agyam szüleménye vagy lehet, hogy előző életemből vagy ilyesmiből kerülnek ilyenkor elő emlékfoszlányok?

2021. jan. 7. 13:46
1 2
 11/19 Grimfox ***** válasza:
50%
Ez a fajta meditáció olyan, mintha a gyakorlás egy lépését tennéd meg végcélnak. Eléred az ürességet, megpróbálod kiterjeszteni a hétköznapokra(bár nem lehet, mert ha bármilyen cselekvést végez a test, akkor az elme egy része is cselekszik), de sohasem töröd meg, pedig az üresség csak egy lépcsőfok. Feljebb kell lépni.
2021. jan. 7. 22:05
 12/19 anonim ***** válasza:
Mi van feljebb az ürességnél?
2021. jan. 7. 22:55
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

"hetente minimum háromszor meditálok. Minden alkalommal piros tetős házakat és furcsa fehér virágokat látok"

Bocsi, de ez nem meditáció.

Elhelyezkedsz a legkényelmesebb pózodba. Aztán míg nem csillapul az elméd, addig kergetik a gondolatok egymást a fejedben, hogy jajj, papírzörgést hallottál, és holnap tényleg csomagolópapírt kell venned, és ja tényleg tollbetétet is, ha már papír-írószerben jársz.

Nade, ha ez az agyi zsivaj csillapul, akkor jön egy gondolat, és hagyod elmenni és nem gondolod tovább. Aztán lesz egy kis szünet. Aztán megint jön egy gondolat. Az is elmegy. Megint lesz egy kis szünet.

Na, ez a SZÜNET - EZ a meditáció!

2021. jan. 7. 23:02
 14/19 anonim ***** válasza:

Láthat képeket meditatív tudatállapotban, és ez ilyenkor nem a saját elméje játéka, hanem kívülről származó képek "közömbös" szemlélése...ha csak "unottan"szemléli, még a meditatív állapot is fenntartható.

Az üresség az "elme csendje" állapot, a következő lépés amikor ez ez állapot még tovább fejlődik, még tovább mélyül az a "megpihenés" állapota. Itt le -leáll a légzés, akár percekre is (az agy ami falja az oxigént, ha nem pörög akkor a bőr nagyon alacsony hatékonyságú légzése is tudja biztosítani az oxigént), és a szív is megállhat (ilyenkor a csí/prana áramlása biztosítja azt a nagyon lassú áramlást, ami szükséges). Ebben az esetben ez nem gond, sőt, általában az első alkalommal elérve nagy ijedtséggel is jár, ami a meditációból való kiesést is okozza.

2021. jan. 7. 23:37
 15/19 anonim ***** válasza:

Valóban igaza lehet Grimfox-nak - abban amit # 11 - ben írt.

Nekem hiányzik még egy lépés, de valahogy nem sikerül azt meglépnem :)

A meditációban elért "üresség" azért fontos, mert ha megszokjuk akkor egyből észrevehető mikor az elme újra működésbe lép - tehát kilép az ürességből.

Ez az üresség azonban szerintem nem "veszik el" cselekvések közben, csak találkozik az "üresség" és a forma. Persze vannak cselekvések amik közben kell gondolkodni - na de aki tudja irányítani a tudatot - az nem gondolja túl a dolgokat.

Összességében egy laza séta, vagy monoton dolgok mellett nagyon jól a jelenben lehet lenni - mindenféle gondolkodás nélkül.

A jelenlét azonban nem egészen üresség - azt másképp is lehetne nevezni, de akárhogy neveznénk az nem lenne helytálló.

Szerintem minden érző lényben benne van ez az egység, ez a jelenlét. Bennünk valami ami sosem változott. Mindig az az volt. Ez egy egyszerű unalmas jelenlét, hiszen nincs benne semmi ami megfigyelhető volna.

Mégis ha tartósan benne tudok maradni, szerintem egyszer csak történni fog valami. Szerintem így lassan vissza lehet találni önmagunkhoz. Hiszen az az üresség, egység, teljesség, végtelen valami - ami nem leírható - az vagyunk igazából. Az lesz az ami szerintem nem múlik el a halálunk pillanatában sem. Hiszen soha nem is keletkezett :)

Vagy valami ilyesmi. Nehéz ezt kifejteni, mivel én még az elmém rabja vagyok. Még több gyakorlás kell :D

2021. jan. 8. 08:09
 16/19 Grimfox ***** válasza:
Bala'zs, az üresség megtörése után a gondolkodás, elmélkedés nélküli tudás állapota van. Bár nem tudom neked megmondani, hogy ez a közvetlen megtörés utáni lépés e, vagy van egy köztes állapot is. Ilyenkor nem egy gondolatsor végén jutsz el egy következtetésre, hanem azonnal, mintha megkapnád a teljes információt. Persze nem kívülről kapod, csak az összes zavaró tényezőtől mentesen azonnal hozzájutsz az ismerethez, amit keresel. Nem ilyen lottószámos, jóslós dologról van szó, hanem önismeretről, a világ működéséről, és más mélyen szellemi témákról. Mivel nem értem el ezt az állapotot, pontosabbat nem tudok róla mondani.
2021. jan. 8. 12:18
 17/19 anonim ***** válasza:
Én ezt tudom kedves Grimfox, de azt írtad, az ürességnél feljebb kell lépni. Ezért kérdeztem, hogy mi van azon túl.
2021. jan. 8. 12:21
 18/19 Grimfox ***** válasza:
Ez van azon túl. Ez történik, ha túllépsz, megtöröd az ürességet. A tudás, és tapasztalás letisztult, tökéletesebb formája, ami az üresség előzetes megtapasztalása nélkül lehetetlen.
2021. jan. 8. 12:45
 19/19 anonim ***** válasza:
Indulatosság(piros) jellemző az emberi kapcsolataidra(tetős házakat) és bűnösnek, gazembernek(furcsa fehér virágokat) gondolod magad(látok). Mert önimádónak(nárciszhoz hasonló) ítéled magad(illatuk van).
2021. jan. 17. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!