Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Hogyan álmodhatnék többet...

Hogyan álmodhatnék többet tudatosan?

Figyelt kérdés
Remélem jó helyen kérdezem, szeretnék tudatosan álmodni, nagyon ritkán már előfordult, de akkoris csak nagyon keveset tudtam irányítani az álmonban, és hamar fel is keltem. Még az is probléma hogy keveset álmodok, ebben is kéne nekem segítség. Ha valakinek van valami tanácsa nagyon örülnék ha megosztaná!

2020. nov. 27. 21:34
 1/4 anonim ***** válasza:

Tibeti álomjóga, monroe institute gateway voyage stb...

És itt : https://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=tudatos%20%..

2020. nov. 27. 21:40
 2/4 anonim ***** válasza:

Nekem momdjuk masokhoz kepest gyakrabban megesett mar hogy tudom hogy almodok epp. Aztan olvastam ezt a trukkot amivel fel ismerheted hogy almodsz:

Kezd el naponta parszor (ha hosszabb a kormod) pl. erossebben szurkalni a tenyered.

En 3 nap utan almodtam hogy mentem egy dombon es ugyan ugy elkezdtem szurkalni a tenyerem viszont nem ereztem a szurast es egybol ra jottem hogy almodok. Marha jo volt. Ott orultem magamnak mint a hulye es elkezdtem iranyitani az almom meg minden hulyeseget megtenni!

2020. nov. 27. 22:54
 3/4 Angel3000 ***** válasza:
Szia! A tudatos álom egy olyan álom, amelyben az illetô tisztában vele, hogy mit akar álmodni, illetve mirôl akar álmodni! A tudatos âlmok reálisak ès èlènkek. Az ébren induló tudatos álom akkor tôrtènik, amikor az alvó belèp a REM alvásba tôretlen ôntudattal az èbrenlèti állapotból. Ha kipihent vagy, kônnyebb lesz ôsszpontositanod a cèlodra, az álmaid felidèzèsère ès nem lesz annyira nagy problèmád az èjszaka folyamán, hogy feljegyezd az álmaidat.
2020. nov. 28. 01:30
 4/4 SZücsöm ***** válasza:

Nekem sokszor van és "edzenem" se kell rá.

De a kutatók is azt tanácsolják amit a 2-es írt azaz valamiféle "rutin csekkolás" bevezetése a mindennapokban. Viszont ami állítólag még jobban elősegíti a tudatos álmodást az az ha az alvási idődet megszakítod "félidőben" (felkelsz) és egyből visszafekszel aludni.

3 as nem teljesen értek azzal egyet hogy a tudatos álmok reálisak és élénkek.

Én azt tapasztaltam hogy a sima álmoknál élénkebbek, de nem feltétlenül reálisabbak sőt.

Azok az álmok ahol viszont nem tudod hogy álmodsz de szinte teljes kontroll alatt tartod az álmot azok a legélénkebbek és a legreálisabbak.

A tudatos álmoknál viszont ahogy nő a tudatosság úgy csökken főleg realitás de az élénkség is. Ami valószínűleg azért van mert egyre közelebb kerülsz a tudatosság által az ébredéshez. Itt vagy olyan tudatossági szintre érsz hogy felébredsz (eközben egyre kevésbé reális az álom mert kezd átvedleni képzelgésbe) vagy elkezded elveszíteni a tudatosságot és ismét elkezd egyre reálisabbá válni a cselekmény.

2020. nov. 28. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!