Hogyan álmodhatnék többet tudatosan?
Tibeti álomjóga, monroe institute gateway voyage stb...
És itt : https://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=tudatos%20%..
Nekem momdjuk masokhoz kepest gyakrabban megesett mar hogy tudom hogy almodok epp. Aztan olvastam ezt a trukkot amivel fel ismerheted hogy almodsz:
Kezd el naponta parszor (ha hosszabb a kormod) pl. erossebben szurkalni a tenyered.
En 3 nap utan almodtam hogy mentem egy dombon es ugyan ugy elkezdtem szurkalni a tenyerem viszont nem ereztem a szurast es egybol ra jottem hogy almodok. Marha jo volt. Ott orultem magamnak mint a hulye es elkezdtem iranyitani az almom meg minden hulyeseget megtenni!
Nekem sokszor van és "edzenem" se kell rá.
De a kutatók is azt tanácsolják amit a 2-es írt azaz valamiféle "rutin csekkolás" bevezetése a mindennapokban. Viszont ami állítólag még jobban elősegíti a tudatos álmodást az az ha az alvási idődet megszakítod "félidőben" (felkelsz) és egyből visszafekszel aludni.
3 as nem teljesen értek azzal egyet hogy a tudatos álmok reálisak és élénkek.
Én azt tapasztaltam hogy a sima álmoknál élénkebbek, de nem feltétlenül reálisabbak sőt.
Azok az álmok ahol viszont nem tudod hogy álmodsz de szinte teljes kontroll alatt tartod az álmot azok a legélénkebbek és a legreálisabbak.
A tudatos álmoknál viszont ahogy nő a tudatosság úgy csökken főleg realitás de az élénkség is. Ami valószínűleg azért van mert egyre közelebb kerülsz a tudatosság által az ébredéshez. Itt vagy olyan tudatossági szintre érsz hogy felébredsz (eközben egyre kevésbé reális az álom mert kezd átvedleni képzelgésbe) vagy elkezded elveszíteni a tudatosságot és ismét elkezd egyre reálisabbá válni a cselekmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!