Lottóval álmodok, szerintetek ez azt jelenti hogy nyerni fogok a közeljövőben?
A szerencsejáték függőség pontosan így kezdődik, szóval vigyázz.
Egyébként az első álom nem feltétlenül azt jelenti, hogy nyerni fogsz, hanem hogy szerencsés leszel a közeljövőben, pénzügyek terén előrelépés, vagy hasonlók.
A többi álom pedig nyilván azért volt, mert kezd elhatalmasodni rajtad a nyerni akarás.
Csak hogy ésszerűen megértessem veled, ha nyersz sem lesz olyan, amilyennek elképzelted. Ha egyből vásárolgatni kezdesz minden jót, akkor rá fognak jönni, nem tudsz anonim maradni. Rád fognak szállni, nem maradnak igazi barátaid. A családod, és aki megtudja, fejőstehénként kezd kezelni. Mikor kilépsz az utcára, úgy érzed, mintha vérdíj lenne a fejeden. Tehát vagy csendben ülsz a pénzen, vagy nem marad egy nyugodt lélegzetvételed sem.
Egy nagyobb összeg képes teljesen megváltoztatni az ember felfogását, kifordulhatsz magadból, elhiszed hogy tiéd a világ. És ezernyi árnyoldala van még, sokkal több negatív, mint amennyi pozitív. Egy idő után rájönnél, mikor már mindened meg van, amire vágytál, hogy igazából semmid nincs. Nincs életcélod, nincsenek valós kapcsolatai, nincs amiért küzdeni. Beleunnál a jólétbe is egy idő után. Higyj nekem. Rokonságomban volt többmilliós nyeremény, az hogy lottó vagy miegymás volt, nyerőgép talán, már nem tudom. Maradjunk annyiban, hogy a fiatalember nem volt azért a legélesebb kés a fiókban. Teljesen megbolondította a hirtelen jött pénz. Egyfolytában ivott, minden hülyeséget összevásárolt, prostik, drogok, elég mélyre süllyedt. Pár hónap alatt sikerült elverni azt, amiért más évekig (évtizedig) dolgozik, annak ellenére, hogy rengeteg tanácsot kapott a családban mindenkitől. Most ott sem tart ahol eddig, sőt, minden csak rosszabb, depressziós lett, kényszerbeteg, drogfüggő. Ilyen áron szeretnél lottómilliomos lenni? Mindenkinek azt mondom, hogy nem éri meg! Ha a földön heverne előttem egy nyertes szelvény, sem váltanám be. Amiért nem dolgozol meg, azt nem érdemled meg. És csak rosszat hozna rád. Higyj nekem. A csillogás csak ideiglenes lenne...
lehet sziplán szerencse, de az is lehet hogy csak álom.
És azt a vágyad fejezi ki, hogy több pénzt akarsz. S a lottó a a sztereotip megfelelője, bankot is rabolhattál volna de az gondolom számodra sem morális...De azt gyakran hallhattad, hogy "Hogyha nyerek, a Lottón...!" meg láthatod az nyerhető milliókat is... ami ismét erősítheti a vágyat...ami álmokat szül.
néha egyet-egyet kitölteni, kaparni, nem probléma... Csak ne függj rá!
#5 A Szerencsejáték Zrt. családba beházasodni, az azaz igazi Főnyeremény.
*de erről Bill Gates veje jut eszembe:
Kohn mondja a fiának:
Ábrahám 30 éves vagy, itt az ideje, hogy megnősülj és én valami állást keressek neked.
- Ki jönne hozzám, hiszen én nem nagyon ismerek senkit, nem értek semmihez - mondja a fia.
- Mit szólnál a Bill Gates lányához ?? - kérdi az öreg.
- Hááát.... Nem lenne rossz.....
Elballag az öreg a Bill Gateshez és azt mondja neki:
- Helló Bill! Mit szólnál hozzá, ha a fiam elvenné a lányodat feleségül?
- Na ne Kohn! Miért adnám oda? Ki a Te fiad - kérdezi.
- Hát Ő az Amerika Nemzeti Bank elnökhelyettese - feleli az Öreg.
- Hát lehet róla szó..... - vakarja a fejét Gates
Elballag az öreg az Amerikai Nemzeti Bank elnökéhez és mondja neki:
- Fel kellene venni a fiamat ide a bankba alelnöknek!
- Na nem, miért venném? Ki a maga fia? - kérdezi az elnök?
- Hát nem tudja? Ejnye.. Ő a Bill Gates veje...."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!