Mitöl van az, hogy nem álmodom csak nagyon ritkán?
Minden ember álmodik, egy éjjel 4-5 alkalommal. Ha nagyon kíváncsi vagy néhány álmodra, akkor állítsd be az ébresztőórádat úgy elalvásod ideje + 7 órára, és valószínűleg emlékezni fogsz rá, mert akkor ébredsz fel, amikor álmodsz.
Az álomnak 2 szakasza van: van az álmodás és van a nem-álmodás. A nem-álmodás mindig az álmodás után jön, és ha a nem-álmodásban ébredsz fel, akkor nem fogsz emlékezni az álomra. Ha viszont álomból ébredsz, akkor emlékezni fogsz rá. Ilyen egyszerű :)
14/F
második válaszoló vagyok: Előttem szóló, egyetértek, bár én is csak kis részben. Az agy frekvenciája befolyásolja az alvásparalízis milyenségét, és az ébrenléti állapotunkat.
Az első, a legmagasabb a "Gamma"-nak nevezett frekvencia, amely 40 Hz fölött aktiválódik. Az agy ilyenkor magas mentalitással, emlékezőképességgel rendelkezik, ám ez egy szimpatikus idegrendszeri folyamat, tehát félelem, heves szívverés is kíséri.
A következő a "Beta", amely 13 és 39 Hz magasság közt helyezkedik el. Az agyműködés itt már állandó, heves ingerek hatnak, tehát hasonló a gamma-hoz, csak gyengébb. A félelem már nem jelentkezik, de helyébe szorongás léphet fel.
Ez után az "Alfa" következik (sok helyen mondják hogy "lemegyek alfába", ez 7-13 Hz közti tartomány). Ez egy nyugodt állapot, relaxáció közben lehet legjobban elérni, természetes környezetben pedig ébredés után lehet tapasztalni.
Most jön az a kettő, amiről mi beszéltünk itt, a mély alvásról, és az álom-alvásról:
Ez már a "theta", (4-7 Hz) amit az ember mély meditációval tud elérni, illetve természetes közegben a REM-alvásszakaszban jelentkezik (REM = gyors szemmozgás, ami pedig álom közben jelentkezik, ebben a fázisban a leghatásosabb a tudatos álom). Tehát a kérdezőnek én erről beszéltem. Természetes esetben nagyon nehezen nyúlik át az alvás mélyalvássá:
Az utolsó a "Delta", amely csak az általad leírt mélyalvásban jelentkezik, 3 HZ és az azalatti tartományban. Ez természetes úton nagyon ritkán kerül elő, leginkább hanghullámokkal szokták generálni az agynak( pl. [link] ). Még kiegészítésképp leírnám, hogy egy hétköznapi ember átlagos frekvenciája napközben úgy 16.5 - 17 Hz.
"Mindig csak a felszínes alvásban álmodok, pl. hajnalban, ha visszaalszok. De akkor aztán az nem semmi! Mintha egy másik életben lennék"
Véletlenül nem a tudatos álomra gondolsz? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!