Tudatosság vagy szeretet?
A tudás és a szeretet a két legnagyobb érték az Univerzumban.
Mert a tudás szeretnélkül hideg, a szeretet tudásnélkül buta.
A Tudás szeretete és a Szeretet tudása a végső bölcsesség és az oda vezető út.
> Tudatosság vagy szeretet?
Van különbség a kettő között?
Szerintem e kettő között nincs kizárásos (vagy-vagy) kapcsolat. Számomra mindkettő olyan, mintha csak egyszerű következménye lenne az élettapasztalatainknak, életutunknak. Én a tudatosságot úgy definiálnám, hogy szándékosan alkalmazol ismert információkat. A szeretetet nehezebb megfogni számomra, mert annak van egy erős érzés része is (míg a tudatosságnak nincs ilyen). Szeretetnek azt gondolom, hogy egyre szélesebb kör iránt vagy teljes elfogadással, legyenek bármilyenek, csináljanak bármit.
A vagy-vagy kapcsolat azt sugallja, mintha ezek választhatóak lennének. De amint már érintettem, szerintem nem azok. Egyszerűen csak fakadnak a személyiségünkből, élettapasztalatainkból. Mintegy váltogathatják is egymást az egyén lelki fejlődése során, pl. ha tudatosság útján szert teszel egyre több élettapasztalatra, bölcsességre, az növeli benned a szeretetet, elfogadást, így akár háttérbe is szoríthatja a tudatosságot (ami egyfajta cselekvés).
Persze segítene, ha elmagyaráznád, Te hogy érted a kérdésed - a saját szavaiddal, a saját értelmezéseddel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!