Hogyan érezzek hálát, és szeretet, miközben semmim és senkim sincs?
Bármit csinálok katasztrófa. Tudom , hogy az , és utálok így élni, ezért minden erőmmel próbálom beképzelni magamnak , hogy minden rossz , ami velem történt nagyon jó és hálás vagyok , mert túl éltem , de nem megy őszintén .Az embereket szeretettel és elfogadással kezelem , de jól belém rúgnak cserébe . Tudom Isten látja , hogy jó akartam lenni , de mikor a századik ember is rossznak titulál , miközben én jó akartam lenni .... elgonfolkodtató , hogy jól értelmezem e a jóságot .
Olvasom az ilyesmi tipusú könyveket , videókat nézek . De egy hülyeségnek érzem az egészet amiből nem birok kitörni . Ebben jártas személy tudna nekem itt picit segíteni ?
Magaddal kezd, ne az emberekkel.
Egy példa: (hála)
Köszönöm lábaim, hogy elvittetek...köszönöm szemeim...
Az apróságokra fókuszálj.
Ebből a szempontból saját magadra koncentrálj és a saját dolgaid miatt legyél hálás, ne azokon pörögj, hogy kinek mije nincs, mert ez teljesen értelmetlen és végtelen folyamat.
Miért tartanak az emberek rossznak konkrétan?
Rossznak tartanak , mert nem azt mondom amit hallani akarnak. A javukat akarom, de ehhez néha látniuk kell a valóságot , amit persze nem akarnak elfogadni , se bevallani maguknak sem , ezért nem azt látják h jót akartam nekik , hanem hogy rosszat mondok és bántom öket.
A pozitivumokat ilyenkor egyatalan nem látják.
Én szeretem ha oszinték velem , és minden kritikat mérlegelek , és probálom megérteni vajon miert kaphattam . részemrol akkor szakad el a cerna , ha tudják h mi bánt és ez okbol szandékosan bantani akarnak és ott szurni ahol tudják hogy faj , én sosem tettem ezt másokkal , csupán másképp látok adott szituáciot amibol ö pl nem lát ki mások pedig finomkodva állnak hozzá nehogy megbántsa es haragudjon ra. én meg nem szeretem ezt a finomkodást mert megis mire megy vele???? nos , ezért vagyok a rossz .
Az őszinteség önmagában nem rossz. És ha pillanatnyilag nem is képesek szembesülni a hiányosságaikkal, nem jelenti azt, hogy később sem fognak. Sokszor van olyan, hogy elültetsz egy morzsát a fejükbe és az csak évek múlva kezd érlelődni bennük.
Persze az őszinteséget se mindegy, hogy hogy adod elő, mert azért lehet ezt is paréj módon csinálni,meg normálisan is. És még arra érdemes figyelni, hogy tanácsokat csak akkor adj, ha kérik, máskülönben ezt erőszaknak élik meg és afféle megmondóembernek neveznek majd. Aki tanácsot nem akar, annak egy sima példamutatással is sokat tehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!