Egy spiritualitásban jártas embernek lehet szkeptikus barátja?
egyáltalán hogyan vélekedik az ilyen ember, aki tisztába van a dolgokkal, tapasztalt olyat amit egy szkeptikus még álmában sem gondolt, és mesél neki, sztorizgat hogy milyen jó dolgok történtek vele de a szkeptikus csak kiröhögi
és akkor jön a magány?! vagy nem? ő is megy a haverokkal meccset nézni a kivetítőhöz meg vedelik a feleseket, csajozik
nem azt mondom, hogy egy megvilágosult ember nem "él", de mégis csak más szemmel néz a világra és neki más a szórakozás, más jelent jót mint a legtöbb embernek és ezáltal lenézi a legtöbbet, hogy, hogyan lehetnek ilyen makacsok, hogy kitartanak a jórégi eszmék mellett amik valójában nem is igazak, csak egyszerűen előbbiek mint az újak
vagy akkor máshogy kérdezem, egy spirituális ember jól tudja e érezni magát egy olyan társaságban ahol még csak el sem ítélik az ő világról alkotott képét, hanem röhögve néznek rá furán...
mert az ilyen emberek általában nyugodtak, békések, szerethetőek, vajon el tudja fogadni a társait a hülyeségeikkel együtt és bulizni, szórakozni velük..vagy inkább nem érintkezik velük mert zavarja az a gondolatvilág amiben a szkeptikusok élnek
(spirituális ember alatt nem a bűvészeket, meg a "kamuistákat" értem, hanem akik tényleg azt csinálják amit mondanak)
értelmes válaszokat adjatok kérlek titeket!
Aki valóban spirituális, azt nem zavarja mások véleménye,
és nem erőlteti rá saját gondolatait másokra.
Lehet barátja szkeptikus, de más témákról szól a csevej.
Amíg a szkeptikus igazi barát, szintén tiszteletben tartja a spirituális világnézetet.
Ha viszont kiröhögik, győzködik egymást, hosszútávon zavaró, így előbb-utóbb ezek a barátságok megszűnnek. De ezek nem is voltak igaziak.
Nekem egyik legjobb barátnőm bigott katolikus, magam meg ezoterikus tanokkal folalkozom. Működik.
Persze hogy lehet.
Tudod, mi az érdekes?
A szkeptikusság egyfajta védekezés - és a szkeptikusoknak sokszor sokkal karakteresebb természetfölötti és spirituális élményeik vannak, mint a tágabb világképet vallóknak - de félnek tőlük, ezért kizárják őket.
Lehet ilyen barátság, ha tiszteletben tartják egymás világképét. Innentől kezdve már inkább csak a két személyiségtől függ a dolog, mindegy, hogy politikailag, étkezési szokásban, vagy másban vannak külön táborban.
Én, mint szkeptikus, magamból kiindulva azt mondom, hogy a szkeptikusok nem félnek a "természetfölötti és spirituális" élményektől, két okból: Egyrészt nem nevezzük természetfelettinek azt, amit nem tudunk megmagyarázni, másrészt nem akarjuk mindenáron megymagyarázni. Engem személy szerint inkább kíváncsisággal tölt el egy ilyen tapasztalás, és izgalmasnak tartom. Annyi a különbség, hogy a fantáziám más irányba indul el.
Respect. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!