Mivel tudnám magam megnyugtatni?
Na akkor figyu. Olyan zenéket szeretsz amik agresszív érzéseket váltanak ki szerintem. Olyan filmeket nézel amik szintén egy torz világot mutatnak neked ahol a negatív az úr szerintem. Így olyan nézőpontból szemlélsz mindent ami veled történik amivel ezeket az érzéseket táplálod, tartod lendületben. Szerintem.
A megoldás a fokozatos áthangolódás. A pesszimistának szinte hányingere van az optimizmustól és eg fordítva is igaz. Fokozatosan lehet csak váltani mert ha hirtelen teszed akkor azt erősíted amiben vagy. Kezdj el optimistább lenni és nem az lesz a kérdés, hogy milyen mód van a nyugalom állapotának elérésére mert nem lesz ami stresszes állapotban tartson.
Én ezt szoktam hallgatni, ha érzem, hogy kezdek befeszülni (pl. amikor munka közben olyan fázis jön, ami pepecsmunkát kíván meg, és a pepecselés nagyon irritál, negyed óra alatt az őrjöngésig tud idegesíteni, mindegy, ez a saját esetem).
www.facebook.com/AltatoZene Ingyen letölthető, szűk 1 órás.
Ez ugyan altatózene (arra is használom, meg a külső zajok elnyomására, de relaxálásra is jó), de az a jó benne, hogy nem semmi más érzést nem vált ki, csak nyugtat, lecsendesíti az agyam.
Küldd rá a basszust bro!
Az "agyalás" csak egy rossz szokás, ami szerencsére megváltoztatható. Valójában csak önmagadnak gerjeszted a feszültséget, egy ördögi kör, amivel magadnak ártasz a legtöbbet.
Ha megfordítod a gondolataid irányát, minden az ellenkezője lesz. Megnyugszol, feltelsz energiával és nemcsak magadnak, de másoknak is képes leszel segíteni.
Első lépésként azt javaslom, figyeld magadat, a saját gondolataidat, és bármilyen rossz vagy idegesítő gondolatot veszel észre, mondd magadban, hogy állj! Nyugodt maradok! - és szándékosan gondolj inkább valami kedves, megnyugtató vagy éppenséggel vicces emlékre, egy filmjelenetre, vagy bármire, amitől egyszer már jobb kedved volt.
Ez csak lassan megy, így mindenképpen kitartónak kell lenned, nem szabad feladni.
Ajánlom, hogy ezzel együtt keress rövid ismertetőket vagy könyveket a pozitív gondolkodásról, sokféle irodalma van már, valamelyik biztosan számodra is érthetően elmagyarázza, miként érdemes a gondolataidat ellenőrzés alatt tartani.
A beidegződéstől és az akaratod erősségétől függ, milyen gyorsan tudod ezt a szokást a magad hasznára és az életed pozitív megváltoztatására fordítani.
Sok sikert kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!