Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Reiki, arolo, bars…...

Reiki, arolo, bars… Másnak is van negatív tapasztalata ezekkel?

Figyelt kérdés

Sajnos úgy tapasztaltam, hogy eléggé negatív irányba tudják elvinni az embereket ezek. Tönkreteszik az emberi kapcsolatokat, olyan, mintha az ember valami "szektához, valláshoz" tartozna, ezzel szétrombolva az alany ismerőskörét, szeretteit így eltaszítja magától… Vagyis nekem külső szemlélőként hasonló tapasztalataim vannak ezzel kapcsolatban. És még közben pénzt is kérnek érte…

Más is járt már így?

2016. márc. 7. 07:13
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
64%

Szia. Nekem csak jo tapasztalataim vannak a reikivel kapcsolatban. Elvégeztem a tanfolyamot es azóta sok változáson mentem keresztül ami mind Pozitív. A döntéseket nem a Reiki hozza hanem továbbra is az ember. Akitől a reikit tanultam az foglalkozik sok minden mással is pl. Arolo stb. Boldog házasságban él És 3 gyereket nevelnek a legnagyobb nyugalomban es szeretetben.

Az viszont lehet hogy az akivel összejár az tereli ilyen irányba. Ez sem a Reiki.

Mindenhol találni olyan embereket akikre nem érdemes hallgatni.

2016. márc. 7. 08:14
 2/24 anonim ***** válasza:

Ha valaki felismeri, hogy vannak emberek akik visszahúzzák és ezekkel megszakítja a kapcsolatot az pont, hogy pozitív változás.

Én mára tudatosan kerülöm a negatív embereket. És szerintem ehhez nem kell semmi reiki vagy arolo vagy bármi más.

Egyszerűen ha az ember eljut oda, hogy felfogja, hogy a negatív emberek mennyire ártanak neki, akkor a saját érdekében csak annyit tölt velük amennyit feltétlen szükséges.

Rengeteg energiavámpír ember van aki a saját életével nincs megelégedve szeretethiánya van, mert saját magát sem szereti és mást ezzel manipulál. Aztán amikor a másik ezt felfogja, akkor inkább a saját érdekében hanyagolni kezdi őt.

Ezt én már a reiki előtt is így csináltam. A reiki csak megerősített abban, hogy jobban érzékelem, hogy ki a negatív ember és ki akar nekem valójában rosszat, miközben a szemembe vigyorog.

Azt javaslom, hogy először a saját házad táján nézzél szét, hogy ott minden rendben van-e. Hogyha te rendben vagy, akkor nem lesz ezzel semmi problémád.

De tipikusan a nem rendben lévő emberek általában fel sem ismerik, hogy a hiba bennük van és másokat hibáztatnak.

2016. márc. 7. 10:12
 3/24 anonim ***** válasza:
0%

Felismeri hogy visszahúzzák? Ezeknek a technikáknak pont az az alapötlete, hogy felemeld magadat, és másokat is a környezetedben a technika, vagy a puszta jelenlét segítségével. Ha bárkit hátrahagysz, pusztán azért, mert úgy érzed, gátol az előrejutásban, az egyszerű önzés.

A fent említett módszerek, és igazából az összes pénzért avatós módszer ezt az önző elvet követi, mert könnyebb, és kifizetődőbb. Az arolot és a bars-ot nem ismerem, a reikinek is csak a hazai változatait. Az eredeti reiki ötlet viszont messze áll attól, amit itthon, vagy tőlünk nyugatra oktatnak. Tényleg károsak.

2016. márc. 7. 12:32
 4/24 anonim ***** válasza:

Azt tudom én is mondani amit az előzőek mondanak.

Személy szerint nekem is megszűnt a régi ismerettségi köröm amit nem is bánok mert most ha talizom velük akkor a felületesség jellemzi őket. Ezt nem ítélkezésből írtam csupán miután elkezdtem a szellemi élettel jobban foglalkozni attól fogva nemillettek bele az életembe az olyan viselkedés formák,gondolkozási rendszerek.

Ami előtte nekem sem volt nagyon fontos.

Hozzáteszem picit kilógtam asorból akkor is de nem annyira mint most.

Idővel megszoktam és már nem zavar, sőt örülök neki, hogy nem veszek részt tudatosan a hülyeség gyártásában.

Mérlegelek, próbálom a dolgok okát keresni, nem másokra hárítom a felelősséget,többet foglalkozom a testemmel,szellemmel,lélekkel.

A második hozzászóló ahogyan írta ezekhez igen nemkell Reiki,stb de amint észre vettem általa könnyebben rátérhet a mi ember típusunk a spirituális életfromára ami nemzárja ki a hétköznapi életvitelt sem! Nem is szabad hiszen ebben létezünk. A középutat jó lenne megtalálnod!

Javasolni tudom csak az Arolo-t is tanulni.

Örvendek neked és az előző embereknek is! :)

2016. márc. 7. 12:36
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

Huo Xianren

Személy szerint én nem a Reikit nevezném ilyennek vagy olyannak mert az magától Van mint Isteni energia.

Az már más dolog, hogy a nyugati felfogás vagy a tanárok vagy bárki mit mond róla vagy mire tanítja használni.

De ha egy nyugati ember tisztelettel, szeretetből használja a Reikit vagy bármi mást az csak építeni tudja mind a kapcsolatokat mind pedig a saját életét is.

2016. márc. 7. 12:40
 6/24 anonim ***** válasza:

Ezek a dolgok nem a szkeptikusoknak szólnak!Addig szektikus valaki amíg nemtapasztalja meg a dolgokat. Természetesen lehet utána is az mert magyarázni lehet továbbra is ha az elveihez ragaszkodik valaki.

Amúgy mindenki valamiben szkeptikus elárulom:)

2016. márc. 7. 13:13
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

ma 12:32

Ezzel csak egy gond van, mégpedig az, hogy csak annak tudok segíteni aki akarja. Én hiába akarom felemelni, hogyha ő nem akarja. Ennyit erről!!

Hiába megy el több száz reiki kezelésre valaki, hogyha ő maga nem akar tenni semmit sem saját magáért.

Márpedig az ilyen emberektől jobb magunkat távol tartani. Ha tetszik ha nem!

2016. márc. 7. 14:45
 8/24 anonim ***** válasza:
54%
A baj itt az, hogy a felemelésről magad próbálsz dönteni, nem pedig az egyén igényéhez igazodsz. Hiába jó a szándékod, és hiába van elképzelésed arról, mi a jó, és felfelé vezető, ha az más számára nem járható út. Ezért nem való mindenkinek a gyógyítás, vezetés, és tanítás. Aki a saját igényeihez méri másokét, nem fog tudni segíteni senkin. Ha valaki nem kér, nem segíthetsz neki. Ez egyértelmű. De az, hogy a környezetedre jótékony hatással vagy, nem segítség, segítés, hanem belőled fakadó, természetes hatás. Ha bárkit hátra hagysz, mert nem kell neki az a segítség, amit te jónak gondolsz, az ugyanaz, mintha nem is ajánlanád fel a segítséget. Hiába avatnak be valakit egy módszerbe, ha nem látja az összképet, nem fog tudni segíteni senkin, és még azokat is eltaszítja, akik addig vele voltak.
2016. márc. 7. 15:39
 9/24 A kérdező kommentje:

Huo Xianren, hasonlóra gondoltam én is.

Nekem kicsit sok, hogy saját példámmal éljek, hogy két ember együtt lehetne, de a "tanító" vaktában megmondja, hogy "jaj, ne, a lánynak rámenne a pajzsmirigye", az alany pedig rábólint, hogy "jaj, tényleg, igazad van". És ezért nem lehet együtt két ember, akik addig tök jól érezték egymással magukat…

Másik: Amikor nem jár ilyen tanfolyamokra, olyan, mintha tisztulna az agya, akkor el tudunk megint beszélgetni, röhögni, jó minden. Ahogy elmegy egy-két ilyen pár órás, több tízezres (pénzben persze!!!) tanfolyamra, olyan, mintha átmosnák az agyát. Szédeleg utána, furán viselkedik, és egyből jön ezekkel a szövegekkel, teljesen irracionális dolgokkal indokol mindent. Amint nincs pénze, nem megy, megint tisztul. Van pénze, megint megy, megint "hülyül"…

A fenti kérdésem ilyesféle tapasztalatokra irányult. Hátha így érthetőbb.

2016. márc. 7. 20:47
 10/24 anonim ***** válasza:
A hülyeséget beszélés az inkább abból származik, hogy nagyon szeretne követni egy ideológiát, és érteni azt. A szédelgés az az avatás közbeni energialökettől van. Az mindenképp megtörténik, míg ha stabil és elégedett személyiség, a hülyeségeket mellőzi. Összegezve az a probléma, hogy hagyja magát befolyásolni olyan ideológiák által, amik egyébként idegenek tőle. Vagy inkább vágyik rá, hogy befolyásolják.
2016. márc. 7. 22:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!