Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Agykontrollosok, nagyon erős...

Agykontrollosok, nagyon erős fantázisás, álmodozós emberek, írnátok megoldást a problémámra?

Figyelt kérdés

Egy képzelgős gyerek voltam. Kis koromban, volt egy nagyon jó lelki világom, abban éltem, szerettem, élveztem.

Viszont ahogy felnőttem egyre rosszabb, butább, primitívebb környezetbe kerültem, ahol az embereknek semmi lelki világuk nem volt. Egy 3d-s ösztönfunkcionalizálást folytattak, csak a külvilágra adtak 1-2 lapa reakciót mint az állatok. Az, hogy a környezet miért ilyen sz*r nem tartozik ide. De, a hatása rá, hogy lassan kezdtem tudat alatt (nem tudatos akaratomból, azt jól irányítom, de a tudatalattimhoz kicsi a hozzáférésem), elkezdtem úgy viselkedni, mint ők, úgy gondolom, hogy ezek természetes reakciók, amik ösztönök, a biológiámból adódnak, a túlélést szolgálja. Önbizalmam ,0, és sajnos kevésbé vagyok kreatív, mint régen voltam. A kérdésem tehát, hogyan hozzam vissza a lelki világomat, képzelőerőm? Hogyan legyek ismét kreatív, a saját világában élő, álmodozó entitás? Segítenétek? Mivel kezdjem a visszaváltozást? Azt szeretném, hogy megint el tudjak képzelni bármit, az elmémből, még akkor is, ha hangzavar van, vagy mozgás, amit a szemem érzékel, egy tiszta képet el tudjak képzelni. Most itt tudom, hogy valaki arra gondol, hogy valaki furcsa szerzet vagyok, de kihangsúlyoznám, hogy a képzelőerőmet természetesen csak akkor használom, ha gondolkodni szeretnék, vagy képzelegni, elnézni a távolba és egy más képet látni. Amikor rajzolok, vagy kreatív izét csinálok. Tehát nem azt akarom, hogy leülök, mereven meredek magam elé, bambulok, és a külvilágot nem is észlelem! Össze ne keverjetek! :D Csak szeretnék újra fantáziát, mert imádom a fantasy-t, mindig elképzelem, hogy egy misztikus erdőben járok mindig máshol.

Most meg, ha megyek nehezebben változik a kép, más a környezet, fakóbb, egyszerűbb, unkreatívabb. És ezért néha nehezebben is alszom el, mint egyébként. Régen ezzel sem volt gond. Hogyan legyek a kreatív, képzelőerős és fantáziadús, régi önmagam, hogyan zárjam ki ezt az elmebeteg környezetet, akikre ránézek, és látom a szemén, hogy semmi belső világa, nem tud gondolkodni.(a környezetem kongitív IQ ja alacsony). Olyan akarok lenni, hogy ismét szilárdan, ilyet elképzelhessek, mint ez itt: https://www.youtube.com/watch?v=3RhxGewa6C8 Esetleg hangot is mellé. Ezeket sokat néztem.

Nem húzom a szót.

Amúgy, sajnos nehezebben megy a fogalmazás, lassabban írok, többet gondolkodok az elkövetkező szón...még. De szeretném, ha tudnátok segíteni! :) És ez most nem szkeptikus-nem szkeptikus kérdése, mert nem ezoterikus dologról van szó, másról beszélek, hiszen mindenkinek van képzelete, el tud képzelni egy, helyet, képet, ez a képzelőerő. Vagy akár csak egy asztalt.

Ezt a tulajdonságok szeretném fejleszteni..

Hogyan forduljak el a környezetemtől, az emberektől de csak azoktól, akik néha körbevesznek? Hogyan ne másoljam őket tudat alatt? Ha a biológia így működik. nem tudom, mennyire érthető a kérdés. Van erre valami internetes segítség, vagy meditációs gyakorlat, de akár privátban is írhattok, ha szeretnétek olyan módon segíteni esetleg.

Csak helyzetjelentés, ennek a szövegnek a megfogalmazása kereken 30 perc volt. De egy normálisabb, intellektuálisabb ember kb. 5 perc alatt megfogalmazná.

2016. febr. 15. 20:40
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
Azt sem tudom, hogy eszik vagy isszák az agykontrollt. Nem is érdekel. A fantáziáláshoz nem kell teljesen kizárni a külvilágot, mert abból nyersz ihletet. Pl.: valóság, filmek, rajzfilmek, sorozatok, regények, képregények, könyvek stb. De az sem mindegy, hogy hány éves vagy, mert általánosságban az ember elveszíti felnőttként a kreativitás azon részét, ami az élénk fantáziáért felelős. Néhányunk nem, vagyis egy részünk. Akik elkészítették nem is olyan intenzíven élik meg, mint azelőtt. Gyerek szóval már nem leszel. Kreatívnak születni kell. Látod, kellet neked felnőni.
2016. febr. 15. 21:03
 2/24 A kérdező kommentje:
17 vagyok. És ehhez valami gyakorlat van, hogy visszanyerjem? Mindenki sokkal kreatívabb meg minden gyerekként. Miért? :( Én egész életemben az akarok lenni. Nem hagyom hogy a környezetem megváltoztasson...
2016. febr. 15. 21:08
 3/24 Legoman ***** válasza:

Hangolódj le a környezetedről.

Furán hangzik ez a mondat, de jelen pillanatban nem igazán tudom más szóval kifejezni.

A lényeg, hogy legyél minél kevesebbet ott.

Ha semmilyen erőhöz nem akarsz fordulni segítségért, akkor tudok neked ajánlani egy kis koncentráció fejlesztést kezdetben.

A lényege annyi, hogy válassz egy pontot (időt mérd), és nézd.

Viszont úgy nézd, hogy nem gondolsz semmire, mihelyst elterelődtek a gondolataid, hagyd abba, jegyezd fel az eltelt időt, majd egy kis pihenés múlva kezd újból.

Ha jól csinálod, akkor az időérzéked kikapcsol, és a 3 percet 3 másodpercnek fogod érzékelni.

A másik, hogy olvass többet. Regényeket, és verseket olvass, és ne akard elképzelni a történetet, csak érezd a történetet, válj eggyé vele.

Ha kellően jól érzed magad tőle, akkor próbáld meg te is egy költeménybe foglalni az érzéseidet, írd le őket, és ha szeretnél, rajzolhatsz is mellé.

Ez időtöltésnek is nagyon jó. :)

2016. febr. 15. 21:09
 4/24 Legoman ***** válasza:

Halál fia.

Neked pedig azt írom, hogy nem igaz, hogy vesztünk a kreativitásból.

A kreativitás meg marad. Viszont, amit nem használ az ember, az berozsdásodik, ezért kell megtisztítani, hisz attól, hogy felnőttél, még mindig ugyanaz a gyerek vagy te is, és te is kérdező. :)

2016. febr. 15. 21:11
 5/24 anonim ***** válasza:
Egyébként nem tudhatod kinek milyen lelkivilága van. Ha akarod körbe vizetlek az enyémben, de meg kell venned a jegyet. Jegy nélkül nincs utazás, a pénzből pedig felhúzok egy új apartmant. Valószínűleg te a valóság elől menekülsz, vagyis menekülnél, de már nem vagy olyan gyerekes, mint ahogyan én vagyok.
2016. febr. 15. 21:11
 6/24 A kérdező kommentje:
Persze, a világgal semmi problémám, csak a rossz dolgokat akarom kizárni (amik jelen esetben 100%-ban a közvetlen környezetemben élő buta, primitív, szinte elmebajos embereket jelenti, akik az osztálytársaim, semmi alkotói képességük vagy fantáziájuk, lassan gondolkodni (ezért is van hogy leültetik őket egy 5 percre és már elkezdenek unatkozni. Agyi inputuk hiányában.).. egyszóval az /Ők/ értelmi, szellemi képességeik a béka hátsója alatt. Valahol. és messziről el akarom azt kerülni, hogy rájuk "hasonlítsak", még egy kicsit is).
2016. febr. 15. 21:13
 7/24 anonim ***** válasza:
Legoman, ez olyan biztos, mint ahogyan én vagyok a halál fia.
2016. febr. 15. 21:14
 8/24 anonim ***** válasza:
Kérdező úgy alkotsz véleményt, hogy nem ismered a mario fantázia világát.
2016. febr. 15. 21:16
 9/24 anonim ***** válasza:
Miért is írtam, hogy mario?
2016. febr. 15. 21:16
 10/24 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, csak az Ők. kreativitásuk szinte 0, szellemi képeségük, minden, és tudat alatt valahogy átjönnek néhányszor a tulajdonságaik, viselkedésüket amit azonnal be kell szűntetni. Ez a természetes alkalmazkodó képesség lenne, talán. A h. ség fertőző.
2016. febr. 15. 21:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!