Hogyan nyugtassam le magam?
Figyelt kérdés
Rohadt ideges vagyok.!2015. aug. 21. 22:35
12/21 anonim válasza:
Ülj le egy kényelmes helyzetbe, amikor a gerinced egyenes marad, és koncentráld a figyelmed a légzésedre. Fokozatosan lassítsd a légzésedet, és ezt a szívverésed automatikusan követni fogja. Ha a légzésed, és a szívverésed lelassul, a tested megnyugszik, amit a szellemed lecsillapodása fog követni.
13/21 Duenna válasza:
Egyetértek 12-es Huo Xianren-nel! Csináld úgy, ahogy ő írja. Vagy csinálhatod azt is, hogy amikor ideges vagy, mondd ki magadban, hogy ideges vagyok, de most megnyugszom. Leülsz, behunyod a szemedet, és 10-től számolj magadban visszafelé olyan lassan, mint ahogy a másodperc telik. Mire leszámolsz, megnyugszol. Vagy kérdezd meg magadtól: tényleg érdemes ezért a kis szarért így felhúznom magamat?
14/21 A kérdező kommentje:
Aludtam rá egyet, de a probléma nem szűnt meg, még mindig fusztrált vagyok, de sokkal jobb lett, kösz! ! !
2015. aug. 22. 13:29
16/21 anonim válasza:
A dühöngés esetenként a pillanatnyi feszültséget levezetheti, de sokkal kitettebbé válik tőle az ember a későbbi stressznek, és haragnak. Hosszú távon a kiélés nem célravezető.
17/21 A kérdező kommentje:
Pedig legszívesebben azt tenném. :S
2015. aug. 22. 17:09
18/21 anonim válasza:
Már pedig tedd azt, biztonságos körülmények között!
Amikor nem hallhatja senki!
Ne figyelj oda azokra akik mást mondanak. A düh visszafojtása sok járulékos problémát eredményezhet.
Valahányszor dühös vagy dühöngjél bátran! Csak ne másokon vezesd le hanem a párnán :)))
19/21 anonim válasza:
Az elfojtás valóban káros. Minden érzelem terén. Ugyanakkor a teljes kiélés sem nagyon vezet előre. Mindkét végletet tapasztaltam. Egyik se kellemes. Amiről én beszélek az inkább amolyan leszokás. Nem reagálni az ingerekre, nem engedni, hogy a nem kívánt érzés gyökeret verjen. Így elkerülhető, hogy egy káros érzelem esetlegesen irányíthatatlanná váljon. Ha sokszor engedi ki a dühét egyedül, nagyobb eséllyel lesz képtelen visszafogni a haragját, amikor nem képes elvonulni az emberek elől. Ha viszont eleve nem lesz dühös, vagy a düh nem érinti meg olyan mélyen, akkor a kontrollt sem fogja elveszíteni. Ez nem csak a haragot csökkenti, de az ebből táplálkozó ideges feszültséget is. Nem azt mondom, hogy ez a könnyebb megoldás, csak azt, hogy hosszú távon valamivel biztonságosabb.
20/21 anonim válasza:
Beszélj a problémádról valakinek. Vagy tegyél fel a konkrét problémáról egy kérdést ezen az oldalon.
Dale Carnegie - Hogyan fejezd be az aggódást és kezdj el élni c. könyvében a stressz összes létező válfajára találsz megoldást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!