Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » A szkeptikusok mivel magyarázz...

A szkeptikusok mivel magyarázzák a Vonzás Törvényét?

Figyelt kérdés

Nem egyszer fordult elő, hogy bizonyos emberekkel szerettem volna találkozni (pl. olyasvalakivel aki rajong XY dologért, stb.), és hamarosan ez be is következett. De úgy, hogy elég ritka az olyan ember.

De másban is megnyilvánult, pl. sokszor gondolok egy eseményre és bekövetkezik stb. Vagy csak hogy egy szó van a fejemben, ami egyébként ritka, és pár percre rá egy tök random cikkben felbukkan az a szó.

A szkeptikusok mivel magyarázzák ezt, hogy lehet? Nem lehet csupán materiális dolog, hogy azok az események, emberek jutnak az életembe amikre nem sokkal azelőtt gondoltam. Ennyi véletlen meg nincs. Szerintetek?

2015. jún. 6. 15:18
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
31%

Ha már lepontoztatok...

[link]

2015. jún. 6. 17:55
 12/36 anonim ***** válasza:
97%
Na igen. Ha egy kismamaezotériás blog leközli hogy a vonzás törvényét a tudomány el ismeri, akkor az úgy is van.
2015. jún. 6. 18:03
 13/36 anonim ***** válasza:
65%

Kedvencem a HIV-fertőzöttekkel végzett kísérlet, bár valamiért nem lehet másolni az oldalról. Az, amiben bizonyítják, hogy akik képesek voltak az elismerés, szeretet és hála érzésére, ellenállóbbá váltak (vagyis erősödött az immunrendszerük gondolom, de csak tippelek, egy HIV-fertőzöttnek ebből a szempontból előnyös 300000-szer ellenállóbbnak lennie másoknál).

Szóval... vajon hogyan találtak annyi HIV-fertőzött pszichopatát, hogy a kísérletük valid legyen? LOL!

Lélekmozaikok blog, a legjobb tudományos forrás egész Európában, annak is főleg az északi és keleti részén.

2015. jún. 6. 18:13
 14/36 anonim ***** válasza:
86%
Elemental, ez csak egy cikk egy sokadrangú divatezós oldalon, a tudomány állásfoglalását nem bizonyítja, sőt, nem is említi.
2015. jún. 6. 18:27
 15/36 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem nem kell tudományosan bizonygatni itt semmit, sem vagy hiszel az ilyenben és megpróbálsz e-szerint élni, minél inkább pozitív dolgokra gondolni hátha bevonzod vagy pedig nem. Mint a vallásnál.

Az mindenképpen jót tesz, ha az ember pozitív gondolkodású. Lehet sokkal könnyebb így könnyebb az élet ha az embernek van "hite", mert van miben kapaszkodnia.

2015. jún. 6. 19:00
 16/36 anonim ***** válasza:
51%
Nem tudom, de nálam egyszerűen hihetetlen az, hogy rendszeresen megtörténik, hogy gondolok egy filmre, és egy héten belül lejátsszák a TV-ben. Nagyon gyakran megtörténik. Amúgy nem nézek tévét, csak néha este megnézem, hogy mik mennek. Rendszeresen van az, hogy a semmiből eszembe jut egy jelenet egy filmből, és aznap/másnap este pont azt játsszák le.
2015. jún. 6. 19:08
 17/36 anonim ***** válasza:
10%
A vonzás törvénye működik. A lényege: a hit, a vágy és az elvárás. Hiszem, hogy megtörténik valami, vágyom, hogy megtörténjen, és akarom, hogy megtörténjen, szívből-lélekből. Ha erre sokszor és erősen koncentrálunk, akkor előbb-utóbb bejön. Ez a vonzás törvénye.
2015. jún. 6. 20:54
 18/36 anonim ***** válasza:
16-os vagyok. Tessék, itt a legfrissebb példám: tegnap zuhanyozás közben eszembe jutott egy jelenet a Szemfényvesztők c. filmből. Ma mi megy a Cool-on? A film. És emellél a bevonzás mellé még hozzávehetjük azt is, hogy maga a bevonzás is egy bevonzás, hisz példát akartam írni erre a jelenségre ehhez a kérdéshez :d
2015. jún. 6. 21:33
 19/36 anonim ***** válasza:
91%
Közönséges megerősítési torzítás. Egy ilyen esetre hány ezer olyan jut, ami nem jön be? Na ugye.
2015. jún. 6. 23:04
 20/36 anonim ***** válasza:
Utolsó: én magam is szkeptikus és racionális ember vagyok, de egyszerűen nem tudom hova tenni azt a tényt, hogy rendszeresen előfordul, hogy, bár szinte soha nem nézek tévét, ha eszembe jut egy szöveg vagy egy jelenet egy már általam régebben látott filmből, akkor azt rendre leadják. Azért hangsúlyozom, hogy amúgy nem nézek tévét, mert tudom, hogy az lenne a logikus magyarázat, hogy a reklámok észrevétlenül kiváltják az emléket a fejemben, de nem. Soha nem nézek ajánlókat, reklámblokkokat. És sok hasonló képtelen véletlen történik velem.
2015. jún. 6. 23:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!